contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 1 de novembre de 2011 |
Convocatòria concentracions 10 de novembre contra la cessió de sol públic per a la construcció de centres concertats


STEPV, FE CCOO PV i FETE UGT PV convoquen concentracions el 10 de novembre a Alacant, València i Castelló

Els motius de les mobilitzacions són la proposta del govern valencià de construir centres d’iniciativa social i el rebuig a les retallades en l’escola pública.

Els sindicats STEPV-Iv, FE CCOO PV i FETE UGT PV convoquen, tal com havien anunciat, concentracions a Alacant, València i Castelló el proper dijous 10 de novembre en protesta per la proposta del govern valencià contemplada en els pressupostos 2012 de cedir sòl públic per a la construcció de centres concertats (CIS) i en rebuig a les retallades en l’escola pública que comportarà aquesta mesura. Les concentracions seran a les 19h en els llocs següents:

- València: Plaça Manises.

- Alacant: Delegació del Consell, Av. Dr. Gadea, 10 (Casa de les Bruixes)

- Castelló: Delegació del Consell, C/Major, 78 (Casa dels Caragols)

La construcció d’aquest tipus de centres, a més d’un fre en la construcció de centres públics, comportarà un previsible transvassament d’alumnat de la pública cap aquests nous centres i, per tant, una reducció d’unitats i de professorat en l’ensenyament públic, que se sumarà a la forta retallada de professorat que pateix l’ensenyament públic des del curs passat, amb més de 2.400 vacants menys. A més, aquesta proposta significa un pas més en la privatització de l’ensenyament i una clara priorització de l’ensenyament privat davant del públic per part del govern valencià.

Els sindicats convocants no estan disposats a tolerar retallades en l’ensenyament públic i anuncien més mobilitzacions a partir de desembre si el govern valencià no retira la proposta de cessió de sòl públic a l’empresa privada.

València, 31 d’octubre de 2011


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com