contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 1 de novembre de 2011 |
El que és públic no és privat

Grups de Sanitat i Educació de Pren la Plaça 15-M Alacant

Ens trobem en un moment històric d’AGRESSIÓ Als DRETS SOCIALS més bàsics de l@s ciudadan@s.

Amb l’excusa de la crisi, els recursos econòmics de l’Estat (els nostres), es desvien per a enriquir (salvar) bancs, mercats financers i enriquir especuladors.

L’ARTICLE 135.3 de la reforma constitucional consagra que el pagament per a satisfer els interessos i el capital del deute públic gaudirà de prioritat absoluta. ELS IMPOSTOS REBUTS PER L’ESTAT ES DESTINARAN PRIORITÀRIAMENT A PAGAR UN DEUTE QUE ELS CIUTADANS no hem provocat. Aquests impostos, per tant, JA NO ES PODRAN UTILITZAR PER A PAGAR ELS JA RETALLATS SERVEIS PÚBLICS: sanitat, ensenyament, serveis socials, transports, medi ambient…

La reforma també introdueix en la constitució un sostre de despesa pública. Aquest sostre, que no es pot sobrepassar, impedeix crear serveis públics però no privatitzar-los. De fet, AQUESTA ÉS LA SEUA FUNCIÓ: INTRODUIR, SENSE DIR-HO, LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS EN LA CONSTITUCIÓ.

IMPLICACIONS DIRECTES DE LES "REFORMES" I RETALLADES A L’ENSENYAMENT PÚBLIC

L’ensenyament públic al País Valencià ha rebut nombroses retalles en detriment de la qualitat de l’ensenyança pública. Aquestes retallades es realitzen al mateix temps que es gasten milers de milions en col·legis concertats.

Aquestes són algunes de les implicacions que això té en la realitat del Sistema Educatiu Públic:

- En INFANTIL i PRIMÀRIA, augment de la ràtio a 28 xiquets per aula; desaparició de programes de compensatòria; inexistència de places subvencionades de 0 a 3 anys.

- En ESO i BATXILLERAT eliminació de desdoblegues en llengua i matemàtiques; professors que imparteixen altres matèries; augment de la ràtio fins als 30 o 40 alumnes per aula...

- En FP, eliminació de cicles necessaris per a regenerar l’ocupació i la productivitat.

- En ESCOLES OFICIALS D’IDIOMES, deixen d’oferir classes en idiomes no majoritaris (portuguès...)

- I, al conjunt del sistema educatiu, l’eliminació de l’ensenyament en valencià, el millor i l’avantguarda de l’ensenyament públic en el nostre País. Per això, advoquem per la defensa i la promoció de l’ensenyament en valencià i contra les retallades.

IMPLICACIONS DIRECTES DE LES "REFORMES" I RETALLADES A LA SANITAT PÚBLICA

Els serveis de salut en aquests últims anys s’han deteriorat greument per una actitud política que manté que lliurar la gestió d’aquests serveis a unes quantes grans empreses és millor que mantenir la gestió pública directa.

Encara que se sap amb certeça que això no és veritat, aquesta ideología va cristal·litzar en la llei 15/97, en la gestió promoguda pel PP al País Valencià i, ara, en la reforma constitucional.

Tant la privatització com les retallades produeixen un mateix efecte: eliminar la capacitat dels serveis públics per a poder donar una atenció de qualitat, especialment a la gent que més els necessita.

Aquest és l’efecte de mesures com:

- la disminució de llits i el tancament de sales i serveis en els hospitals

- la disminució de personal en els centres de salut, en els centres sociosanitaris i en els centres de salut mental

- la disminució de la qualificació necessària dels professionals

- la creació de llits per a “crònics” o de nous manicomis

- el copagament.

Totes aquestes mesures perjudiquen la salut

Nosaltres som els esclaus de les hipoteques, i víctimes propiciatòries del sistema, però, alhora, botxins amb el nostre propi silenci còmplice. Hem decidit alçar la veu reclamant els nostres drets, drets heretats dels nostres pares i drets que hem de protegir per a les nostres filles i, fins i tot, millorar-los. MAI UN PAS ARRERE!!

Manifestem la nostra voluntat de crear una societat nova i justa per a tothom. Les retallades per a les coses inútils: armes, guerres, reis i aristocrates, sous injustificables, directius de mitjans de comunicació enganyosos… o per a aquelles il·legítimes, com el deute creat pels bancs.

- Sabem que l’educació i la sanitat, igual que l’habitatge, el treball i el respecte a la llibertat són la base d’una societat justa, i per això reclamem els recursos necessaris (econòmics i humans) per a aquests drets.

- Rebutgem el pagament del deute, obriguem els llibres de comptes i sapiem de que es compon. Per l’Auditoria del deute sota control social.

- Per un referèndum sobre la reforma constitucional.

En castellano aquí

Font: alicante.tomalaplaza.net


A la mateixa secció:


La deuda pública contraída para salvar a los bancos, que en su mayoría se encuentra en las manos de esos mismos mercados, es definitivamente ilegítima y debe ser repudiada.


Auditoría, investigando la deuda griega


Les pensions en perill per les reformes fiscals i laborals del PP


Cuidados y Renta Básica... De las Iguales, por favor


No a la Renda valenciana d’Inclusió. Si a la Renda Bàsica. El 19 de desembre mobilitzacions a València i a Alacant


Euskal-Herria: La Carta de Derechos Sociales critica el pago de la deuda ilegítima de Nafarroa


¿Cómo reconocer un fondo buitre entre todos los predadores del sistema deuda?


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com