contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 25 de setembre de 2011 |
Esquerra Anticapitalista aprova a nivell confederal presentar-se a les eleccions del 20-N amb una candidatura oberta "anticapitalista i desobedient"

25/9/2011

Aquest dissabte 24 de setembre, la Conferència Confederal extraordinària d’IA-ESAN va decidir amb el 60,32% dels vots a favor, 32,6% en contra i 8,6% d’abstencions que ens presentàvem a les eleccions del 20-N amb una candidatura oberta "anticapitalista i desobedient".

La proposta aprovada rebutja l’aliança amb Cayo Lara."No hi ha possibilitat d’unitat política-electoral entre IU, ICV, Equo i l’esquerra anticapitalista. Les diferències de projecte estratègic són fonamentals". Durant la reunió, no es va presentar cap escrit defensant la confluència amb Lara. Ara, IA buscarà la convergència amb activistes i altres "forces i grups de l’esquerra radical i combativa" amb l’objectiu de formar una candidatura oberta.

Raúl Camargo, portaveu d’IA, subratllava ahir que IU no ha "qüestionat" la Transició, ni fa un "balanç crític" de la seua participació en governs amb el PSOE, ni s’ha prestat a armar una candidatura formada per "activistes, no polítics professionals", amb "rotació en les institucions, salaris limitats" i la campanya dels quals "no estiga finançada pels bancs". "Era un procés hegemonitzat per IU.

La nostra perspectiva és lluitar contra els lideratges, contra els processos de burocratització i professionalització de la pràctica política. El canvi social només serà possible a partir de l’autoorganització i l’autogestió popular. La clau és la lluita col·lectiva des de la base.

Davant l’emergència d’un moviment deslegitimador del sistema com és el 15-M i el panorama polític, és necessari que estiga present una opció anticapitalista". IA, no obstant açò, haurà de superar l’escull d’aconseguir el 0,1% d’avals en cada circumscripció. Cosa gens fàcil.

Tanmateix, al País Valencià, l’absència d’una confluència d’activistes des de baix, la impossibilitat d’arribar a acords de principi amb altres forces i la priorització de la nostra intervenció als moviments fa que, tot i estar d’acord amb la resolució de la conferència confederal, hàgem decidit en una assemblea de País no presentar candidatures en aquestes eleccions generals.


Izquierda Anticapitalista aprueba presentarse a las elecciones del 20-N con una candidatura abierta "anticapitalista y desobediente"

Este sábado 24 de septiembre, la Conferencia extraordinaria de IA decidió con el 60,32% de los votos a favor, 32,6% en contra y 8,6% de abstenciones que nos presentábamos a las elecciones del 20-N con una candidatura abierta " anticapitalista y desobediente".

La propuesta aprobada rechaza la alianza con Cayo Lara."No hay posibilidad de unidad política-electoral entre IU, ICV, Equo y la izquierda anticapitalista. Las diferencias de proyecto estratégico son fundamentales". Durante la reunión, no se presentó ningún escrito defendiendo la confluencia con Lara. Ahora, IA buscarà la convergencia con activistas y otras "fuerzas y grupos de la izquierda radical y combativa" con el objetivo de formar una candidatura abierta.

Raúl Camargo, portavoz de IA, subrayaba ayer que IU no ha "cuestionado" la Transición, ni hace un "balance crítico" de su participación en gobiernos con el PSOE, ni se ha prestado a armar una candidatura formada por "activistas, no políticos profesionales", con "rotación en las instituciones, salarios limitados" y cuya campaña "no esté financiada por los bancos". "Era un proceso hegemonizado por IU.

Nuestra perspectiva es luchar contra los liderazgos, contra los procesos de burocratización y profesionalización de la práctica política. El cambio social sólo será posible a partir de la autoorganización y la autogestión popular. La clave es la lucha colectiva desde la base.

Ante la emergencia de un movimiento deslegitimador del sistema como es el 15-M y el panorama político, es necesario que esté presente una opción anticapitalista". IA, no obstante, deberá superar el escollo de conseguir el 0,1% de avales en cada circunscripción. Cosa nada fácil.

Sin embargo, en el País Valencià, la ausencia de una confluencia de activistas desde bajo, la imposibilidad de llegar a acuerdos de principio con otras fuerzas y la priorización de nuestra intervención a los movimientos hace que, a pesar de estar de acuerdo con la resolución de la conferencia confederal, hayamos decidido en una asamblea de País no presentar candidaturas en estas elecciones generales.

+ Info:

20N: Una candidatura anticapitalista y desobediente. Declaración de Izquierda Anticapitalista

Carta oberta a l’esquerra alternativa. “Per una candidatura unitària anticapitalista i alternativa: des de baix i a l’esquerra”. Esquerra Anticapitalista, juliol 2011


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com