contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 13 de setembre de 2011 | Víctor
No al cop d’estat neoliberal!

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista - Comarques del Sud PV, 13/09/2011

La reforma constitucional imposada per PP i PSOE es revesteix d’una excepcional gravetat. Qualsevol qui siga el govern que sorgisca de les eleccions del proper 20-N, el seu programa ja està tancat, i serà antisocial. Les corporacions financeres, rescatades no fa molt amb diners públics, volen que els pobles paguem la seva crisi.


El sostre de dèficit pressupostari significa que viurem sota un estat d’ajust permanent. Alhora que redueix impostos als més rics, l’estat s’ha fet càrrec del deute privat dels bancs. Amb l’economia deprimida, l’atur pels núvols i els ingressos minvant, el govern ha buscat diners en uns mercats financers que especulen sobre la solvència dels Estats per obtenir més rèdits. La reforma constitucional dóna prioritat al pagament d’aquests interessos per d’amunt de qualsevol altra despesa pública. En un horitzó de recessió, això vol dir més i més retallades en drets, prestacions socials i salaris. La reforma lliga una corda al coll de la gent treballadora.

Ací, al País Valencià, el PP ja s’ha avançat en aplicar retallades dràstiques en sanitat i educació. Mentre que a l’escola valenciana tenim una de les majors taxes de fracàs i abandonament escolar, des del govern valencià s’augmenten les ràtios, es redueixen les plantilles i es retallen els recursos econòmics dels centres educatius. Així per exemple, en aquest curs, els programes de compensació educativa en els centres públics patiran una reducció del 40%. A tot això cal afegir l’escandalosa i vergonyosa màfia política corrupta que ens ha governat en el nostre territori des de fa alguns anys.

Així doncs, una Constitució ja prou antidemocràtica i que no admetia canvis – si qüestionaven la monarquia heretada del franquisme o plantejaven el dret d’autodeterminació – ha estat modificada de cop i volta sense debat. La ciutadania no pot admetre aquesta nova burla, ni l’agressió social que comporta. PP i PSOE no volen cap consulta popular de por que la indignació ciutadana els posi en evidència. Exigim la convocatòria d’un referèndum! No al cop d’estat neoliberal!

Cal fer balanç d’aquests últims anys i treure totes les conseqüències. De què han servit els acords de moderació salarial, el pacte sobre les pensions o les concessions en matèria de convenis? Només ens han dividit i ha debilitat el moviment obrer davant d’un capitalisme depredador que mai té prou. Hui, la seva crisi és global. No tornaran els temps de la "concertació social", ni construirem cap convivència sota un règim centralista, odiós i esgotat. Hem d’anar cap a un nou model democràtic, socialment just i ecològic. I cal fer-ho des de la mobilització i la solidaritat amb els pobles ibèrics i de tot Europa.

Hem de començar a revertir una correlació de forces que ens porta al desastre. Urgeix afavorir una entesa entre les centrals majoritàries i el sindicalisme alternatiu sobre la base d’una decidida orientació de lluita. Des de la autonomia de cadascú, cal construir ponts entre la classe treballadora i les seues organitzacions, el teixit associatiu i les assemblees d’indignades. Es tracta de construir una mobilització àmplia i sostinguda que resistisca les retallades, que done respostes socials a la crisi - tot començant per l’exigència d’una auditoria del deute públic - i que permeta reconfigurar una esquerra combativa, a l’altura dels temps que s’acosten. Torna a estar a l’ordre del dia la preparació d’una vaga general amb objectius clars i irrenunciables.

Elda, 13 de setembre de 2011.
ESQUERRA ANTICAPITALISTA - Comarques del Sud del PV
http://www.anticapitalistes.net

+ Info:

La mentira de la reforma constitucional Víctor Alarcón, militante de Izquierda Anticapitalista

Davant la reforma de la Constitució: participació ciutadana i lluita al carrer! Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Constitució, dèficit i drets socials per Observatori DESC

15 M: Comunicado conjunto Sol-Syntagma


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Comunicado ESAN :

¡No al golpe de estado neoliberal!


PDF - 71 kB , 0 x 0 pixels
 
Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com