contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 4 de setembre de 2011 |
Concentracions dimarts 6 de setembre contra la reforma constitucional


Acudeix a las concentracions el dimarts dia 6 de setembre, a les 19:30 hores en les sotsdelegacions de govern d’Alacant i Castelló i en la Delegació del Govern de València.


El govern ja ha iniciat el tràmit parlamentari, mitjançant un acord amb el Partit Popular, de reforma de la Constitució per a consagrar l’estabilitat pressupostària, endurint d’aquesta manera encara més els propis criteris del Pacte de l’Euro. Amb això el govern del PSOE i el presumiblement esdevenidor del PP s’erigeixen novament en defensors exemplars, mostrant la seua imatge més submissa i gregaria, dels postulats i exigències de les oligarquias financeres i els requeriments dels governs Merkel i Sarkozy.

Veure Comunicat d’Esquerra Anticapitalista


Intersindical Valenciana rebutja la reforma constitucional.
El Sindicat exigeix un referèndum i convocarà mobilitzacions.

Intersindical Valenciana rebutja la reforma constitucional per limitar el dèficit públic que ha plantejat el govern espanyol i que compta amb el suport del PSOE i del PP. Per al sindicat, aquesta mesura suposarà una retallada de l’estat del benestar i de les prestacions i drets socials esencials com l’educació, la sanitat... En els darrers anys hem assistit a una retallada continuada dels recursos econòmics que es destinen a aquests serveis públics bàsics per la població i per acabar amb les desigualtats socials. Ara, amb aquesta mesura imposada pel governs francés i alemany, pel Banc Central Europeu i per altres organismes internacionals, el govern espanyol claudica davant dels podersosos per acabar amb les conquestes socials que tant de sacrifici han costat d’aconseguir a la classe treballadora i als sectors socials més desfavorits i que suposa consagrar les polítiques neoliberals en la carta magna.

A més, tot açò, es fa sense tindre en compte la voluntat popular ni sense convocar cap consulta en la que el conjunt de la ciutadania puga expressar la seua opinió. Una reforma constitucional que afectarà greument a la ciutadania, als seus drets, al model d’estat ja que condicionarà el finançament de les comunitats autònomes i les polítiques econòmiques i socials no pot ser aprovada sense un debat en el conjunt de la societat ni sense que es convoque un referèndum.

Per a la Intersindical Valenciana aquesta reforma constitucional és un pas més en l’aprofundiment de les polítiques antisocials practicades pel govern espanyol, ara amb el consens del PP, de la Patronal i dels sector finnacers que veuen amb bons ulls aquesta reforma ja que els obri el pas a continuar fent negocis i a guanyar diners a costa dels drets socials, de les futures privatitzacions dels serveis públics i del desmantellament de l’estat del benestar.

Per altra part, la Intersindical Valenciana també rebutja les darreres mesures aprovades pel govern espanyol contra la crisi. Unes mesures que van a precaritzar, més encara, el mercat laboral i que afectaran molt negativament a les persones joves, les dones i els immigrants. La pròrroga fins als trenta anys del contracte d’aprenentatge i formació és tota una burla a la joventut. Una joventut que o bé està en l’atur, la taxa d’atur és superior al 40%, o treballa amb contractes molt precaris i temporals i que ara veu com aquesta situació es prorrogarà, si més no, fins als 30 anys.

Aquesta mesura, junt a la suspensió del límit de dos anys per encadenar contractes temporals, no servirà per la creació d’ocupació estable i de qualitat ni per reduir la taxa d’atur sinó per tindre una mà d’obra barata en les empreses.

Intersindical Valenciana considera que aquesta nova reforma laboral, junt a la reforma de les pensions, el pla d’ajust, la rebaixa de l’IVA a la compra de vivendes, el pla de rescat de la banca, l’augment de l’IVA dels productes bàsics o la reforma constitucional per limitar el dèficit públic responen als interessos dels especuladors financers, la banca i la patronal que continuen obtenint beneficis mentre que la classe treballadora continua pedent drets i pagant els efectes de la crisi.

Per a la Intersindical Valenciana, calen altres mesures, altres polítiques, i tindre la valentia i el coratge necessari per enfrontar-se als mercats i aplicar-les. Per aixó, fa una crida a una mobilització continuada de les treballadores i treballadors i del conjunt de la població en contra de totes aquestes mesures antisocials i per fer veure al govern espanyol i a aquells partits que li donen suport que la majoria de la població no les comparteix. En eixe sentit, la Intersindical Valenciana participarà i donarà suport a totes les que es convoquen en les properes setmanes.

València, 27 d’agost de 2011


A la mateixa secció:


La deuda pública contraída para salvar a los bancos, que en su mayoría se encuentra en las manos de esos mismos mercados, es definitivamente ilegítima y debe ser repudiada.


Auditoría, investigando la deuda griega


Les pensions en perill per les reformes fiscals i laborals del PP


Cuidados y Renta Básica... De las Iguales, por favor


No a la Renda valenciana d’Inclusió. Si a la Renda Bàsica. El 19 de desembre mobilitzacions a València i a Alacant


Euskal-Herria: La Carta de Derechos Sociales critica el pago de la deuda ilegítima de Nafarroa


¿Cómo reconocer un fondo buitre entre todos los predadores del sistema deuda?


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com