contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 30 d’agost de 2011 | administrador
Davant la proposta de Zapatero d’incloure una “regla d’estabilitat pressupostària” en la Constitució: Vaga General i desobediència civil ja!

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

L’anunci del president del govern de realitzar una reforma constitucional que fixe "una regla d’estabilitat pressupostària" és un pas més, aquesta vegada de gegant, en el segrest de la política per part dels poders econòmics i financers i la supeditació dels interessos col·lectius als privilegis d’uns pocs. Seguint els dictats de Merkel, Sarkozy i les finances internacionals Zapatero pretén acomiadar-se del seu mandat amb un atac gravíssim als drets socials futurs de tota la ciutadania.

La proposta de Zapatero suposa constitucionalitzar el neoliberalisme i les polítiques que cerquen que la crisi la paguem totes i tots i impedir qualsevol tipus de política favorable als drets socials. Definitivament, anem cap a ’ “Estat d’ajust” permanent en el qual els interessos empresarials manen al seu antull.

La gravetat de la proposta és encara major tenint en compte el procediment que pretén seguir el govern, en aliança amb el PP, aprovant la reforma d’urgència els pròxims dies 30 d’agost i 1 de setembre. Una autèntica reforma-express, sense debat públic algun, que en molt pocs dies va a sentenciar el futur dels drets socials de milions de persones.

Enfront d’aquesta proposta és necessari una mobilització d’urgència. La reforma no ha de passar! És necessari una jornada de Vaga General i de desobediència civil col·lectiva per a impedir la seua aprovació!

Esquerra Anticapitalista dona suport a la convocatòria de concentració que la Plataforma pels Drets socials i el Moviment 15-M han fet a les 19:30 hores del dimecres 31 d’Agost davant la Delegació de govern de València i a totes les convocatòries similars que es puguen fer a les distintes ciutats, pobles i barris; també animem a acudir a laManifestació convocada en Madrid per al 6 de setembre per organitzacions sindicals i socials, que segurament s’extendrà a tot l’Estat.

La reforma no és inevitable. Des del 15M fins avui entre totes i tots hem demostrat que podem combatre aquest sistema, als polítics professionals i a les polítiques d’ajust.

Toca ara fer una nova demostració de força i bloquejar aquesta reforma que, una vegada més, està feta en benefici d’una minoria de banquers i financers.

És el moment d’eixir al carrer!

Esquerra Anticapitalista, 23 d’agost de 2011


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com