contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 29 d’agost de 2011 | Manuel
Davant la proposta de Zapatero d’incloure una “regla d’estabilitat pressupostària” en la Constitució: Vaga General i desobediència civil ja!

COMUNICAT D’ESQUERRA ANTICAPITALISTA, 23/8/2011

en castellano abajo

L’anunci del president del govern de realitzar una reforma constitucional que fixe "una regla d’estabilitat pressupostària" és un pas més, aquesta vegada de gegant, en el segrest de la política per part dels poders econòmics i financers i la supeditació dels interessos col·lectius als privilegis d’uns pocs. En seguir els dictats de Merkel, Sarkozy i les finances internacionals Zapatero pretén acomiadar-se del seu mandat amb un atac gravíssim als drets socials futurs de totes i tots les/els ciutadans.

La proposta de Zapatero suposa constitucionalitzar el neoliberalisme i les polítiques que cerquen que la crisi la pague tothom i impedir qualsevol tipus de política favorable als drets socials. Definitivament, anem cap a l’ “Estat d’ajustament” permanent en el qual els interessos empresarials manen al seu antull.

La gravetat de la proposta és encara major tenint en compte el procediment que pretén seguir el govern, en aliança amb el PP, aprovant la reforma d’urgència els pròxims dies 30 d’agost i 1 de setembre. Una autèntica reforma-express, sense cap debat públic, que en molt pocs dies sentenciarà el futur dels drets socials de milions de persones.

Enfront d’aquesta proposta cal una mobilització d’urgència. La reforma no ha de passar! És necessari una jornada de Vaga General i de desobediència civil col·lectiva per a impedir la seua aprovació!

La reforma no és inevitable. Des del 15M fins avui entre tots i totes hem demostrat que podem combatre aquest sistema, als polítics professionals i a les polítiques d’ajustament.

Toca ara fer una nova demostració de força i bloquejar aquesta reforma que, una vegada més, està feta en benefici d’una minoria de banquers i financers.

És el moment d’eixir al carrer!

Esquerra Anticapitalista, 23 d’agost de 2011


Ante la propuesta de Zapatero de incluir una “regla de estabilidad presupuestaria” en la Constitución: ¡Huelga General y desobediencia civil ya!

COMUNICADO DE IZQUIERDA ANTICAPITALISTA

El anuncio del presidente del gobierno de realizar una reforma constitucional que fije "una regla de estabilidad presupuestaria" es un paso más, esta vez de gigante, en el secuestro de la política por parte de los poderes económicos y financieros y la supeditación de los intereses colectivos a los privilegios de unos pocos. Siguiendo los dictados de Merkel, Sarkozy y las finanzas internacionales Zapatero pretende despedirse de su mandato con un ataque gravísimo a los derechos sociales futuros de tod@ l@s ciudadan@s.

La propuesta de Zapatero supone constitucionalizar el neoliberalismo y las políticas que buscan que la crisis la paguemos tod@s e impedir cualquier tipo de política favorable a los derechos sociales. Definitivamente, vamos hacia el “Estado de ajuste” permanente en el que los intereses empresariales mandan a su antojo.

La gravedad de la propuesta es aún mayor teniendo en cuenta el procedimiento que pretende seguir el gobierno, en alianza con el PP, aprobando la reforma de urgencia los próximos días 30 de agosto y 1 de septiembre. Una auténtica reforma-express, sin debate público alguno, que en muy pocos días va a sentenciar el futuro de los derechos sociales de millones de personas.

Frente a esta propuesta es necesario una movilización de urgencia. La reforma no debe pasar! ¡Es necesario una jornada de Huelga General y de desobediencia civil colectiva para impedir su aprobación!

La reforma no es inevitable. Desde el 15M hasta hoy entre tod@s hemos demostrado que podemos combatir este sistema, a los políticos profesionales y a las políticas de ajuste.

Toca ahora hacer una nueva demostración de fuerza y bloquear esta reforma que, una vez más, está hecha en beneficio de una minoría de banqueros y financieros.

¡Es el momento de salir a la calle!

Izquierda Anticapitalista, 23 de agosto de 2011

+ Info:

Insaciables + A vueltas con la deuda + ¿Cuánto cuesta la especulación? Miren Etxezarreta, Bibiana Medialdea

Entrevista a Eric Toussaint sobre la deuda ilegítima europea + Digamos no al pago de la deuda española + Dos caminos para enfrentar la crisis: el griego y el islandés Eric Toussaint / Damien Millet, Eric Toussaint / Daniel Gómez-Olivé i Casas / Guillermo Almeyra / ATTAC

El problema no es poner techo al déficit. Ecologistas en Acción

Política Económica SOL rechaza la reforma constitucional propuesta por el gobierno español

Convocatoria: Manifestación “No a esta reforma de la Constitución. Ni un paso atrás”. Asamblea de urgencia convocada por el Grupo de Trabajo de Economía de Acampada Sol y celebrada ayer, viernes 26 de agosto.

Diumenge 28, gran concentració contra la reforma constitucional. Acampada de Barcelona

Miles de personas protestan contra la reforma constitucional. Publico 28/08/2011

15 M: Miles y miles salen a las calles de todo el estado para reclamar contra la reforma constitucional Kaos en la Red 29/8/2011

Grupo de Trabajo de Huelga General de Sol

PSOE y PP se dan la mano contra el referéndum.
El resto de grupos, salvo UPN, dan la espalda al cambio de la Constitución pactado por los partidos mayoritarios. Publico, 30/8/2011


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com