contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 16 de maig de 2011 |
Democràcia Real ja!: Èxit de la convocatòria del 15-M a València i a Alacant. Crònica i fotos.


Com sembla que ha passat a la major part de les ciutats de l’Estat espanyol on s’havia convocat avui manifestació- veure dades entwitter, facebook, 20 minutos, el país o público -la convocatòria del 15-M a València ha estat un èxit.

Milers de persones (*) han fet el recorregut des de la plaça de Sant Agustí fins al Palau de Justícia seguint la pancarta de capçalera "Per una Democràcia real ja! No som mercancia en mans de polítics i banquers", escrita en valencià i en castellà.

Tal com pretenia la gent organitzadora, a la manifestació no hi ha hagut cap aparició partidària o sindical, però si moltes pancartes i cartells, amb diferents consignes al·lusives a la corrupció política, al paper nefast de la banca o a la mateixa crisi i les mesures a adoptar davant d’aquesta: "L’especulació financera MATA, democratitzem l’economia", "En este sistema no hay elecciones, la Banca siempre gana", "La crisis que la paguen ellos", "Crisis provocada para llenarse la papada", "No hay pan pa tanto chorizo", "Indigna’t. És l’hora de lluitar", "Esto no es una crisis es una estafa", "Justícia fisca, ja!", "Que res que ens afecte es puga fer sense la nostra PARTICIPACIÓ","Contra la dictadura econòmica de la banca i dels mercats, REVOLTA SOCIAL", Paz-Amor-Poder al pueblo", "Nos mean y dicen que llueve", "Basta de corrupción política, basta de usura bancaria", "Colorín, colorado, vuestro cuento se ha acabado", són alguns dels lemes que s’han pogut llegir.

La manifestació ha estat molt densa i lenta, ja que s’ha anat detenint en diversos moments del seu recorregut. Hi ha hagut molta animació musical de percusió, amb varis grups distribuits al llarg de tot el seguici de la protesta. La gent manifestant s’assentava a terra, s’alçava de terra aixecant-se amb els braços cap amunt, caminava cap a enrere... o siga donava a la manifestació un contingut molt més dinàmic que altres a les que estem acostumats. Hi havia molta, molta, gent jove, encara que hi han assitit persones de totes les edats i, per descomptat, hi havia molta gent treballadora i aturada. Pancartes i cartells a banda, algunes de les consignes que més s’han pogut sentir han estat: "PSOE-PP la mateixa porqueria", "Después dirán que somos cinco o seis", "President a Picassent" o la incombustible "El pueblo unido jamás será vencido".

La cloenda s’ha fet davnt el Palua de Justícia, d’una forma també una mica atípica en aquests dies que corren, ja que ha estat una cloenda llarga, interrompuda pels crits de la gent i per alçades de braços. S’ha anunciat que les manifestacions havien rebut suport en diverses ciutats d’Europa com Lisboa, Dublín i altres i s’ha llegit el Manifest de convocatòria en castellà i en valencià. Ha quedat clar, segons paraules dels organitzadors, que això vol ser només un inici i que es pensen convocar assemblees participatives de manera immediata.

La sensació que ha quedat ha estat molt positiva, com de que s’havia començat a trencar una inèrcia i una passivitat de molt de temps. Les coses no van a ser fàcils per a aquest incipient moviment però, sens dubte, s’acaba d’obrir una porta esperançadora.

(*) La valoració d’aquesta web sobre el nombre d’assistents a la manide València és de entre 5.000 i 6.000 persones.

+ Info:

L’èxit del 15-M obri una porta a l’esperança. Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Èxit d’assistència a la mani ” TOMA LA CALLE” a Alacant.

"Democracia real ya". La manifestación de las redes. La plataforma que bajo este nombre se ha organizado en las redes sociales logró sacar ayer a la calle en Alicante a un millar de personas según la Policía Local y a 2.500 según los organizadores

Vídeo de la manifestació del 15-M a València

Convocatòria realitzada des de l’Assemblea d’Estudiants d’Humanitats. Manifestació de suport a Castelló

Crónicas i Videos: Miles de manifestantes en el estado español contra la crisis capitalista, dicen: No somos mercancía en manos de políticos y banqueros. Kaos

Seguimiento: Se extienden por toda España las acampadas permanentes tras las manifestaciones 15M, exigiendo una salida social a la crisis capitalista. Més info ací

Democracia real ya. ¡Toma la calle 15-M!, una iniciativa d’autoorganització que hauria de tenir futur. Esquerra Anticapitalista.

José Luis Sampedro s’adhereix a la convocatòria del 15-M

La extrema derecha española trata de criminalizar el movimiento de los "indignados"
Desde Libertad Digital, Intereconomía, y demás medios del TDT Party ya comparan las concentraciones de la Puerta de Sol y las acampadas por todo el estado, con los hechos sucedidos tras el 11-M.


A la mateixa secció:


El “momento populista”: Chantal Mouffe: la “postdemocracia” y la izquierda


Present i bagatge de la lluita no-violenta


El Kurdistán libertario nos atañe


Entrevista con Eric Toussaint: Para mantener una línea de cambios profundos, es fundamental la autoorganización de la población y la presión popular sobre los gobiernos


Mélenchon, Francia Insumisa, populismo


Catalunya: ¿De comunes a eurocomunes?


1917-2017. Repensar la revolución


Euskal Herría: Asamblea de EH Bildu, las formaciones se comprometen a "pasar de ser una coalición a un sujeto político"


Per una perspectiva radical a Europa. Pròleg del llibre ’Sobiranies: una proposta contra el capitalisme’ (Espai Fàbrica, 2017)


Francia: ¿Ponemos el grito en el cielo sobre Poutou en nombre del voto útil?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com