contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 12 d’abril de 2011 |
10.000 persones es manifesten al País Valencià contra les retallades a l’educació pública


10.000 persones, segons els sindicats organitzadors (tots els de l’ensenyament públic valencià), s’han manifestat la vesprada del dimarts dia 12 a Alacant, Castelló i València per a protestar contra les retallades a l’educació pública.

A València, també segons la gent organitzadora, s’han manifestat unes 5.000 persones (*), les quals han anat des del Palau de la Generalitat al Parterre, passant pel carrer de Sant Vicent, plaça del Ajuntament i Barques.

Als seguicis de València s’han pogut veure les pancartes i banderes de CCOO, STEPV-Intersindical Valenciana i UGT i les de diferents centres públics de les comarques valencianes. Encara que les consignes més cridades han estat "No a les retallades" i "Font de Mora dimissió", en más d’un moment s’ha pogut sentir la de "President a Picassent".

En la cloenda de la manifestació de València ha parlat, en nom dels convocants, Marc Candela, membre de l’STEPV i President de la Junta de Personal. Candela ha explicat els nous atacs de l’Administració que ja s’han anunciat: retalls als desdoblaments d’FP; nova ordre de gent desplaçada en la qual no quedarà garantit el permanèixer a la mateixa localitat i fins i tot el desplaçament podrà ser a molts kilómetres de distància; i augment de l’horari lectiu a 21 hores per al curs vinent a secundària i FP amb conseqüències immediates de desplaçaments i pèrdua de professorat interí.

(*) Unes 2.000 persones, segons criteri de la redacció d’aquesta web


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com