contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 14 de març de 2011 | administrador
Sobre el terratrèmol al Japó: cal posar fi a l’energia nuclear

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Japó ha estat colpejat per un terrible terratrèmol de 8’9 graus en l’escala de Richter i un tsunami amb onades de més de 10 metres. A aquesta doble catàstrofe s’afegeix un tercer perill que amenaça greument la població japonesa: l’explosió del reactor 1 de la central nuclear de Kuushima Daiichi al nord-est del país, que ha devastat l’estructura exterior del reactor.

Tot i que no es coneix encara la magnitud de l’accident a la central la situació és alarmant i segons el propi govern japonès el reactor 1 de la central podria haver experimentat una fusió nuclear parcial, és a dir un error greu en el nucli del reactor amb un gran potencial d’alliberament de radiació. La situació és també preocupant en altres centrals del país.

Una vegada més queda palesa la perillositat de l’energia nuclear, la indústria de la qual fa anys que intenta rentar la seva imatge i rellançar-la com a alternativa energètica per a les pròximes dècades.

L’accident al Japó, les conseqüències del qual encara no es poden calcular, planteja de nou la urgència de posar fi a l’energia nuclear i el tancament de les centrals nuclears a tot el món en benefici d’una transició energètica cap a un model d’energia sostenible, basada en particular en l’energia solar. Una transició que no pot fer-se sense rebutjar la globalització capitalista, depredadora de recursos i voraç en el consum energètic i exigint, d’altra banda, la nacionalització de les empreses elèctriques per posar-les sota control social i escapar del control que les companyies privades exerceixen sobre la seva producció i distribució.

Les nostres vides i el nostre planeta valen més que els seus beneficis. Ara més que mai: Nuclears? No, gràcies.


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com