contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 19 de febrer de 2011 |
Davant el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià. Contra la repressió política del Govern Camps contra Acció Cultural.

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El 18 de febrer, Acció Cultural s’ha vist obligada a tancar els repetidors de TV3 que quedaven al País Valencià. L’obligació de tancar els repetidors de TV3 i multes de quantitats estratosfèriques contra una organització cultural tenen l’objectiu d’ofegar Acció Cultural, tallar el seu desenvolupament i fer-la desaparèixer.

Aquest acarnissament del Govern Camps contra Acció Cultural es pot considerar un cas més de repressió política contra la nostra llengua, contra la unitat de la llengua catalana. L’incompliment de resolucions judicials sobre la validessa dels títols universitaris de filologia catalana, el recurs fallit contra els estatuts de la Universitat d’Alacant, la protecció econòmica i policial dels grups anticatalanistes, així com l’exclusió d’ACPV de qualsevol presència pública o accés a ajuts ecnòmics públics són exemples de la política de secessionisme lingüístic del govern Camps.

La labor d’ACPV ha estat la de preservar la lluita per la unitat de la llengua catalana. Davant les declaracions de la Real Academia Española de la Lengua sobre la unitat del català i del valencià les declaracions del Consell parlen de que el poble està per damunt de la ciència. Aquest és l’equivalent al nostre País del cas de l’ús per part dels grups ultradretans americans, amb el suport dels polítics republicans, del creacionisme contra la teoria de l’evolució i de la ciència.

La labor d’ACPV ha estat la de lluitar pel desenvolupament de la llengua. Des de la formació de professorat a campanyes per l’ús social del valencià. La disminució continuada de l’ensenyament en valencià és la política educativa del PP, una política vinculada al desenvolupament de l’escola privada i a la construcció de dues xarxes educatives.

Aquesta política del PP no és aliena a les polítiques espanyolistes i autonomistes dels dirigents PSOE. El PSOE també ha apostat repetidament pel tancament dels repetidors de TV3. Es tracta d’una política de secessionisme lingüístic que procedeix de la victòria de les forces centralistes i secessionistes durant el període de reconstrucció constitucional de l’estat centralista espanyol, de la elaboració i la manipulació de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià. Procedeix de la claudicació de les direccions de l’esquerra institucional, tant PSOE com PCE, a la ideologia espanyolista, en un procés en el que es van sacrificar els militants amb un mínim d’orientació per la construcció del País Valencià i per l’articulació dels Països Catalans.

L’anticatalanisme, l’espanyolisme, és una ideologia amb una certa tradició, que va ser redissenyada i utilitzada durant la transició per a dividir la classe obrera i construir un estat centralista al servei de la burgesia espanyola dominant després de la caiguda de la dictadura. Com va dir Joan Fuster, "el ’problema nacional’ dels valencians, en la seva complexitat, és un problema de classe, de lluita de classes".

Com va expressar el Manifest davant el 78è aniversari de les Normes de Castelló "cal que siguem nosaltres els qui prenguem posició, i cal que ho fem en la defensa de la dignitat del nostre poble i de la seua llengua si no volem esdevenir còmplices d’un de tants exterminis lingüístics orquestrats per la globalització capitalista, uniformadora dels pobles i les cultures, i executats pels estats. Cal que emprem el valencià en tots els àmbits de les nostres vides (amb la família i els amics, a l’escola, l’institut o la universitat, en el nostre consum cultural, exigint que es respecten els nostres drets lingüístics a l’administració, etc.) i organitzant-nos en col·lectius que defensen desacomplexadament la unitat i la normalitat de la llengua que compartim els qui vivim als Països Catalans".

- Contra la repressió política a ACPV i al desenvolupament de la nostra llengua

- Per la recepció de la TV3 al País Valencià

- Per la construcció del País Valencià, per l’articulació del Països Catalans, per l’autodeterminació i el dret a la independència.

+ Info:

Acció Cultural

ÚLTIMA HORA 18/2/2011. Acció Cultural del País Valencià desconnecta tots els repetidors del TV3 que encara funcionaven. Declaració i entrevistes. La Generalitat reclama a ACPV que pagui una multa de 600.000 euros. Imposa com a data límit de pagament de les dues multes de 600.000 € el 20 de març. A aquest compte d’ACPV: 2100 0700 12 0200294927 pots fer l’aportació econòmica que consideres.

Manifest davant el 78è aniversari de les Normes de Castelló. Defensem la llengua: ells no ho faran!

Les resolucions del Tribunal Suprem pretenen atiar un conflicte lingüístic i social a Catalunya. Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com