contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 18 de gener de 2011 | administrador
Davant la proposta de CCOO i UGT de signar un pacte "global" amb govern, patronal i partits

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Des de la Vaga General del 29-S hem assistit a grans mobilitzacions contra les polítiques neoliberals a França, Grècia, Portugal i en menor escala a Irlanda i Regne Unit. A pesar de no haver assolit frenar les agressions, han demostrat el rebuig social a aquestes polítiques, així com la voluntat d’amplis sectors de les classes treballadores i de joves de mobilitzar-se contra elles. En aquestes protestes, fonamentalment a França on han estat perllongades en el temps, s’han acumulat les forces necessàries per a resistir els atacs d’uns enemics que no van a parar en la seua obstinació fins a quedar-se amb tot. També han posat en peus marcs d’unitat d’acció de tots els sindicats i han incorporat a altres sectors (desocupats, estudiants). Aquest combat és de llarg alè i no valen mobilitzacions d’un sol dia, sinó plans de mobilització sostinguts en el temps que incloguen Vagues Generals, aturs sectorials, manifestacions, etc.

Aquesta és la tasca fonamental que té per davant tota l’esquerra social, sindical i política ací. I per això és encara més incomprensible l’actitud dels sindicats majoritaris en la seua recerca desesperada d’un pacte global amb el Govern la patronal i, fins i tot, amb el PP. Les direccions sindicals de CCOO i UGT han reprès de forma lamentable una negociació que no conduirà a cap conquesta per part dels treballadors, més encara quan utilitzen arguments inacceptables i desmobilitzadors com els de donar tranquil·litat als mercats, com ha manifestat el portaveu de CCOO Fernandon Lezcano i el propi Toxo. L’anunci que van fer al desembre d’una nova Vaga a la fi de gener o la prevista mobilització estatal per al 22 d’aquest mes han quedat oblidats en aquesta estratègia suïcida empresa per les direccions sindicals, que esperem tinga expressions de rebuig ferm entre les bases sindicals .En aquest sentit, el resultat de la votació en el Consell Confederal deCCOO és molt decebedor, no solament per l’alt nombre de suports a la proposta pactista de Toxo ( 154 a favor, 15 abstencions i 2 vots en contra), sinó perquè el sector crític ni tan sols va votar contra la mateixa , excepte dues honroses excepcions. La patronal i el govern sí tenen una estratègia clara enfront d’aquesta desorientació dramàtica dels sindicats.ZP va anunciar fa uns dies davant, una vegada més, de tota l’elit empresarial que hi haurà reformes en qualsevol cas, consensuades o no. CCOO i UGT estan perdent un temps preciós i estan desorientant als i les treballadores, que en condicions duríssimes van treure endavant la Vaga General del 29-S els rèdits de la qual ara estan sent llençats per la broda. La crisi ha vingut per a quedar-se i només de mobilitzacions massives sortiran els canvis possibles en les correlacions de força que puguen donar una sortida d’esquerres a la crisi. De la taula de negociació només van a sortir derrotes. A qui es dirigeixen les direccions sindicals amb aquestes declaracions? . Ni a les seva propia militancia, delegats i afiliats, ni de bon tros als sectors més copejats per la crisi. Les bases sindicals han de pressionar a la direcció de CCOO per a eixir de la taula de negociació immediatament i demanar-li que cite a tots els sindicats alternatius i moviments socials per a preparar altra vaga general com més aviat possible i un pla sostingut de mobilitzacions. D’aquesta forma, des d’Esquerra Anticapitalista creiem que és necessari aixecar un gran acord, però amb els i les de baix i les seues organitzacions socials, sindicals i polítiques, per a defensar un programa mínim contra la dictadura dels mercats i pel nostre dret a viure dignament dintre d’un pla de lluita, al que es puguen adherir entitats i persones, i que dissenye un calendari d’activitats de tot tipus, que incloguen manifestacions per a pressionar per altra Vaga General.

En aquest context, el paper dels sindicats alternatius, dels moviments socials i de les plataformes locals que es van crear a la calor de la convocatòria del 29-S va a ser fonamental, així com mantenir una orientació unitària cap a les bases de CCOO i UGT que rebutgen l’orientació suïcida de les seves direccions.


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com