contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 17 de desembre de 2010 |
+ Comunicado del Secretariado Permanente de la Federación Local de CGT de Alicante respecto a la ruptura unilateral de la unidad de acción por parte de los Sindicatos UGT, CC.OO e Intersindical Valenciana

Llums i ombres al voltant de la convocatòria de concentracions del 15 de desembre a Alacant. Per la unitat sindical i la vaga general.

Esquerra Anticapitalista

A Alacant, el dia 15 es van organitzar concentracions davant de la subdelegació del govern i de la seu de la patronal COEPA. Les concentracions van estar convocades per CCOO-PV, Intersindical Valenciana i UGT-PV. Van intervenir-hi els secretaris comarcals dels 3 sindicats.

Es van criticar les "reformes" del govern i la misèria que porten per als treballadors i treballadores, l’augment dels acomiadaments improcedents i barats, la privatització d’AENA i de l’aeroport de l’Altet, la reforma de les pensions amb l’augment de l’edat de jubilació als 67 anys, la retirada dels 426 € dels aturats, la disminució dels impostos als empresaris, el bloqueig dels convenis per part dels empresaris el qual afecta milers de treballadors/es, així com la negativa d’aquests a que es puga dur a terme la sindicalització en empreses menudes, on la manca de drets es la norma. La convocatòria de una nova vaga general és propera.

Les fotografies de les concentracions d’Alacant es poden veure ací

Si mirem les declaracions dels i de les responsables d’UGT, CCOO i ISV a les concentracions la disposició cap a la continuació de la mobilització sembla clara.

Ara bé, el contrapunt negatiu és el trencament de la unitat d’acció dels sindicats a Alacant. CCOO, UGT i ISV van convocar les concentracions del 15-D sense voler comptar amb la CGT. La nota de premsa de CCOOPV parla de que les mobilitzacions es convocaran per CCOOPV, UGTPV i Intersindical Valenciana, com a "los sindicatos convocantes de la huelga general".

Aquest argument per a trencar la unitat sindical és incert. La CGT convocà la vaga general del 29-S tant a nivell de l’estat, com de país, com a les comarques del sud, i ha tingut a Alacant un comportament unitari exemplar durant les mobilitzacions al voltant de la vaga. Després de la vaga, la CGT ha expresat la seua opció per mantenir la unitat d’acció a la Plataforma de Lluita contra les Retallades Socials d’Alacant i ha participat a les Marxes informatives unitàries contra les retallades del 11D. CCOO Alacantí-Les Marines i la ISV també van ser motors d’aquesta plataforma unitària. Ha sigut l’UGT el sindicat que es va desmarcar de l’activitat unitària de la Plataforma després del 29-S.

Esquerra Anticapitalista denuncia i rebutja aquest comportament sectari que només tindrà conseqüències negatives per a la mobilització i la moral de la gent treballadora. Els atacs dels rics i dels seu govern a la gent treballadora són d’una gravetat màxima. La unitat d’acció no és fàcil de construir, i és imprescindible per a garantir l’èxit de la mobilització. Per a Esquerra Anticapitalista la recomposició de la unitat d’acció és una tasca urgent. Algú haurà de respondre per la ruptura del front únic de lluita i, si pensa en els interessos reals de la gent treballadora, hauria de rectificar al més aviat possible. Malauradament, aquesta rectificació no sembla probable.

La disposició cap a la continuació immediata de la mobilització sembla clara. Però amb quins objectius? La declaració de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Castelló en demanar que Zapatero no siga el pròxim candidat del PSOE, està demanant un altre amb qui poder pactar? També la declaració del responsable de CCOO al Vinalopó-Vega Baixa sobre la necessitat de modificar "en profunditat" la reforma laboral enlloc de demanar la seua retirada expressa les tensions d’aquells que volen dirigir-se cap al "diàleg" enlloc de cap a la lluita. En aquest sentit, com diu la CGT "esta ruptura unilateral (de la unitat d’acció dels quatre sindicats) nos hace pensar en si quizás seamos incómodos compañeros de viaje, al tener la CGT la firme convicción de no pactar nada que atente contra los derechos de los trabajadores al día siguiente de las movilizaciones".

L’arrogància de la patronal, la gravetat de les mesures anunciades pel govern i el seu gir autoritari, fan que ja no tinga cap sentit parlar de “diàleg social”. És hora de lluitar. És hora de convocar i preparar activament una segona vaga general, més contundent i determinada encara que la del 29-S. El govern vol imposar la jubilació als 67 anys, un cop més per decret, el proper 28 de gener. Nosaltres també necessitem una data. CCOO i UGT han de fixar-la sense tardança.

Aquesta vegada, la unitat i el compromís del conjunt el moviment sindical, associatiu i social és indefugible. Sense excepcions. Per damunt les diferents tradicions; més enllà de crítiques o greuges. En aquest camí, hem d’unir-nos a les poblacions treballadores de Grècia, de França, de Portugal, als estudiants anglesos i italians... Entre totes i tots hem de construir el moviment cap a una gran vaga general europea. I per a lluitar, com diu el nom de la plataforma contra el racisme d’Alacant, ací cap tothom / aquí cabemos todos y todas.

La declaració de la CGT d’Alacant de "seguir aunando esfuerzos para el desarrollo de los acuerdos de la Plataforma de Lucha contra los Recortes Sociales" i de cridar a "secundar la movilización del 18 de diciembre" és una posició a la qual donem suport.

Contra les retallades.

Contra una "unitat" pensada des de les altures, organitzem la unitat de la gent treballadora!!

Per la unitat sindical, cap a la vaga general!!

A continuació, reproduïm el comunicat de la CGT:

Comunicado del Secretariado Permanente de la Federación Local de CGT de Alicante respecto a la ruptura unilateral de la unidad de acción por parte de los Sindicatos UGT, CC.OO e Intersindical Valenciana.

Después de la pasada Huelga General del día 29 de septiembre donde la Federación Local de la CGT de Alicante, fue en unidad de acción con el resto de sindicatos convocantes de la misma, ya que entendíamos que en una acción global, como es una huelga general, debía darse una respuesta global y unitaria, y aún cuando dentro de las Asambleas de los Sindicatos hubo intensos debates para adoptar esta decisión, finalmente se tomó el acuerdo de confluir en unidad de acción sindical de cara a esa movilización.

Después de la misma se propuso, a instancias de CGT, una reunión de valoración de la colaboración mantenida, tanto en la fase previa (reparto de propaganda en polígonos industriales, caravana informativa de coches, asambleas informativas conjuntas por la ciudad y comarca, columnas reivindicativas por la ciudad ,concentraciones y actos varios: cacerolada, etc.), como en el día en sí de huelga ( piquetes conjuntos durante toda la jornada, marcha en columnas reivindicativas por la ciudad y manifestación por la tarde.), en la cual se valoró positivamente por todos y cada uno de los Sindicatos convocantes la unidad de acción en el desarrollo de los actos previos y los del día de la huelga general.

Asimismo en esa reunión CGT propuso acciones de futuro ya que entendíamos que la huelga no era un fin en sí misma, sino el inicio de una serie de movilizaciones que condujeran a que el gobierno diera marcha atrás en las reformas y recortes emprendidos.

En ese ámbito nos emplazamos los Sindicatos para volver a vernos y analizar que tipo de movilizaciones, actos, se llevarían a cabo (lógicamente cada organización con sus calendarios internos) y tratar el tema de la unidad de acción para los mismos.

Cómo quiere que no se produjo la cita para la reunión, CGT vía correo electrónico propuso una fecha para la misma a los demás Sindicatos, sin obtener respuesta por parte de ellos. ( se adjunta mail). Asimismo esa reunión de coordinación entre los Sindicatos se produjo, sin que CGT fuera convocada o no convocada formalmente y en la cual se han coordinado para la unidad de acción el resto de Sindicatos, tanto para las concentraciones del 15 de diciembre como para la manifestación del 18 de diciembre.

Por tanto entendemos rota unilateralmente la unidad de acción con los demás Sindicatos, al mismo tiempo que lo lamentamos profundamente, pues creemos firmemente que en la situación actual de hostigamiento y acoso que estamos sufriendo la clase trabajadora, más lo que está por venir (reforma sistema pensiones, copago sanitario, privatizaciones, revisión ley de huelga, más recortes sociales, ect) deberíamos estar todos unidos para lograr parar este sistemático ataque contra nuestros derechos.

Por otra parte esta ruptura unilateral nos hace pensar en si quizás seamos incómodos compañeros de viaje, al tener la CGT la firme convicción de no pactar nada que atente contra los derechos de los trabajadores al día siguiente de las movilizaciones.

La CGT por supuesto va a seguir en la lucha, en la calle, en los centros de trabajo, en los barrios, sola o acompañada, en defensa de los derechos de los trabajadores/as y ciudadanos/as intentando aunar esfuerzos , por lo que hacemos un llamamiento a los colectivos sociales, políticos, vecinales, alternativos, anticapitalistas, ecologistas, feministas, de migrantes, ect que verdaderamente tengan sus bases y organizaciones libertad de acción y expresión, para encontrar puntos de confluencia en la lucha contra el sistema capitalista.

Asimismo va a seguir aunando esfuerzos para el desarrollo de los acuerdos de la Plataforma de Lucha contra los Recortes Sociales y hace un llamamiento a secundar la movilización del 18 de diciembre próximo que saldrá a las 18.00h desde las escalinatas del instituto Jorge Juan de Alicante.

Salud, lucha y acierto

En Alicante a 15 de diciembre de 2010

Secretariado Permanente de la Federación Local de Sindicatos de la CGT de Alicante.

+ Info:

CGT se dirige a sindicatos y organizaciones sociales para convocar unitariamente una nueva huelga general.. Rojo y Negro, 25/12/2010

UGT i CCOO Alacantí-Les Marines abandonen la Plataforma de Lluita contra les retallades socials d’Alacant.. 15/1/2011


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com