contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 17 de desembre de 2010 |
Els sindicats d’ensenyament acorden iniciar una campanya pel manteniment de les plantilles de professorat

STEPV-Iv, CCOO, CSIF, ANPE, UGT-FETE

Les organitzacions sindicals STEPV-Iv, FE CCOO-PV, CSI-CSIF, ANPE i FETE-UGTPV han acordat aquest matí posar en marxa una campanya entre el professorat pel manteniment de les plantilles de professorat i contra les retallades en educació.

Aquest acord és la continuació de les accions que s’han estat duent conjuntament des que la Conselleria d’Educació va començar la seua política de retallades d’unitats, desdoblaments en FP, programes d’atenció a la diversitat i, per tant, de professorat per al present curs escolar.
Cal recordar, a més, que en octubre el Govern Valencià va anul·lar els acords de plantilles de secundària i FP –de 1999 i 2001, respectivament- i en novembre la Conselleria va presentar una ordre de plantilles que va comptar amb el rebuig de totes les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial perquè consolidava les retallades de professorat aplicades en el mes de setembre.

Davant d’aquesta situació, les organitzacions sindicals esmentades han acordat convocar assemblees unitàries en les capitals valencianes i en comarques en tornar de Nadal per a proposar al professorat una mobilització del sistema educatiu per a manifestar el rebuig a la consolidació d’aquestes retallades i reclamar el manteniment dels acords de plantilles de secundària i FP, actualment invalidats.

També s’ha acordat convocar una roda de premsa unitària en tornar de Nadal per a presentar la campanya.

D’altra banda, la reunió ha servit per analitzar altres aspectes que afecten l’ensenyament públic valencià. En concret, els sindicats han posat de manifest la seua preocupació davant la voluntat de la Conselleria de cedir sòl públic a les patronals per a la construcció de centres educatius privats-concertats, el que comportarà, entre altres coses, una més que possible pèrdua de llocs de treball en el sector públic. També s’ha abordat la situació del professorat interí, que està pagant en pròpia carn les retallades de professorat, i altres temes com l’oferta d’ocupació pública, la problemàtica generada aquest curs per la denegació de les comissions de serveis a centenars de docents, les irregularitats en els pagaments de les nòmines i la retallada de les mateixes, la possible pèrdua de la jubilació LOE, la situació de MUFACE, etc. Els sindicats han constatat que tots aquests temes preocupen al professorat i s’han compromés a treballar conjuntament per a reclamar solucions a les administracions educatives.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com