contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 29 de novembre de 2010 |
+ Crònica dels fets ocorreguts al Centre Social Terra

Un barrio de Valencia se une contra la ultraderecha. Los neonazis actúan en Benimaclet contra la inmigración

BELÉN TOLEDO, Público 29/11/2010, i Centre Social Terra

Los vecinos del barrio valenciano de Benimaclet están hartos de la impunidad de los racistas. El pasado lunes, 50 simpatizantes del partido ultra España 2000 desfilaron por las calles para mostrar su eslogan xenófobo: "Los españoles primero". Los rapados llegaron a amenazar de muerte a los propietarios del centro social Terra, emblemático local de la izquierda nacionalista. Un centenar de personas representadas por la asociación de vecinos pidieron el miércoles "paz y tranquilidad", como leyó en un comunicado el presidente del colectivo, Antonio Pérez.

Quince miembros de España 2000 irrumpieron el lunes pasado en el Terra, bloquearon la salida y amenazaron durante media hora a los clientes. "Tuvimos verdadero miedo", contó uno de los gestores del bar que sirve de asociación cultural del barrio. Cuando llegó la policía, sólo comprobó los papeles del local. Este testigo señala que un agente le confesó su impotencia: "No podremos hacer nada hasta que no haya un muerto".

"Vacío general"

La manifestación xenófoba de España 2000 provocó el cierre de los comercios y la sensación fue de un "vacío general", explica Mercedes Jiménez, directora de un instituto. Hartos de tanta impunidad, los vecinos se han unido contra las provocaciones. La protesta del pasado miércoles concentró a 13 colectivos, entre los que estaban los comerciantes y los padres de alumnos. Sólo faltaban las asociaciones de inmigrantes a los que quieren proteger: "No hemos querido que estén en primer plano porque sabemos que son su objetivo principal", explicó Pérez.

El portavoz de España 2000, Samuel Azor, desprecia a los vecinos: "Nos manifestamos porque un grupo de personas que vive allí está harta de la inseguridad". Azor negó las amenazas al local Terra, a cuyos propietarios acusó de avisar a los inmigrantes con "mentiras". Los vecinos denuncian "indefensión" y reclaman un "Benimaclet tolerante y vivo", según el comunicado. "Queremos exigir a las autoridades que actúen", demandaron. De momento, han pedido una reunión con Ricardo Peralta, delegado del Gobierno en Valencia, quien calificó la protesta de España 2000 como "parte de la riqueza democrática".

La plataforma Acción Popular contra la Impunidad exige una fiscalía especial para delitos de odio como las de Madrid o Barcelona. Fuentes del colectivo aseguran que estas agresiones quedan impunes y denuncian que 15 artefactos explosivos han estallado en los últimos tres años, sin ser investigados, en locales de apoyo a inmigrantes y en sedes de partidos de izquierda.

Font: Público


Crònica dels fets ocorreguts aquesta nit al Centre Social Terra.

Avui, 22 de novembre, cap a les 21′30 hores hem viscut una situació que mai hauríem desitjat per nosaltres ni per tota la gent que en eixe moment es trobava al nostre espai, g…audint com cada dia d’aquest xicotet estel de llibertat i compromís que és el Terra.

Com si d’una desfilada militar es tractara, han entrat per la porta amb el seu maleït tuf d’intolerància, odi i violència, una quinzena de neonazis de mesures corporals considerables i amb gest impassible d’aquells que no estimen la vida de la resta, que no volen viure ni conviure amb els diferents, que odien la paraula LLIBERTAT. Al capdavant, el seu líder, Jose Luis Roberto, el rostre de l’odi.

Amb violència i intimidacions han demanat beure unes cerveses al nostre local. És possible que no sàpiguen que el Terra és un espai lliure de feixistes, xenòfobs, homòfobs, masclistes i espanyolistes? Senzillament, perquè nosaltres volem representar just el contrari. I així ho fem dia a dia, amb el treball sincer, constant i humil que realitzem al nostre barri, a la nostra ciutat. A un barri que ja els demostrà fa uns dies que no els vol, que no és el seu lloc i que el volem viu, alegre i combatiu, no brut d’odi i intolerància, la qual només es justifica amb gent com ells.

Davant la nostra negativa, els neonazis identificats com a membres del partit “legal” España 2000, han decidit continuar amenaçant, insultant i intimidant a la gent que estava al Terra. Amenaces i intimidacions molt greus. Inclús de mort.

Així fins que han arribat diversos efectius de la policia local i espanyola, previstos de material antiavalots (potser sabien que aquesta era una gent perillosa?). Aquests, i davant les exigències dels neonazis, han decidit que era millor cedir davant dels agressors (demanant-nos a nosaltres els fulls de reclamació per a que els nostres agressors es queixaren perquè no els hem volgut servir cervesa) que protegir els agredits. Així, han pogut marxar del Terra entre riures i amenaces.

La notícia de l’agressió ha corregut com la pólvora des de dins del Terra cap enfora, i en només 30 minuts, s’han concentrat solidàriament davant les portes del Terra un gran nombre de persones per protegir-nos i recolzar-nos. Han sigut identificats per la policia.

Volem agrair públicament a tots aquells que heu estat allí, a totes les que ens heu transmès posteriorment el vostre suport i, molt especialment, a les persones que estaven aquesta nit al Terra i han hagut de patir aquest exercici de terrorisme psicològic per part d’aquests personatges fills dels gimnasos i de la violència, que han sofert amb nosaltres la por i la ràbia pel que estàvem veient i vivint. Una abraçada ben forta, perquè sense vosaltres no estaríem ací i perquè vosaltres sou el nostre orgull i la nostra raó per alçar-se i continuar el combat.

A partir de demà, farem pública aquesta situació als mitjans de comunicació i denunciarem davant del barri i de la societat el que ha passat, sobretot per deixar ben clar que Jose Luis Roberto i els seus companys del partit ultradretà “España 2000” no només ens ha amenaçat al Terra, ha amenaçat a un col·lectiu que treballa per millorar i canviar un Benimaclet d’esperança i llibertat, ha amenaçat a tots els col·lectius que lluitem per un Benimaclet Viu, a totes les veïnes, a tots els comerços, a totes les escoles, a tots els centres socials, a tots els que defensem dia a dia la nostra cultura i llengua… Ens toquen a un, ens toquen a totes. Us demanem que feu córrer el que ha succeït avui a Benimaclet per ajudar-nos a que aquesta denúncia arribe a tots els racons possibles.

I si, com han advertit, aquesta gent decideix tornar, pública o clandestinament, per atacar el Terra o a la gent que en ell treballen o participen, haurem d’exigir responsabilitats a qui corresponga (Delegació de Govern, policia, jutges, polítics, etc.) per no aturar açò abans que siga massa tard. Com ens ha dit avui un policia espanyol: ací, fins que no hi haja un mort, no podem fer res. Doncs bé, que recorden (com nosaltres fem cada dia) a Guillem Agulló. Ja tenim morts. I no volem més.

De moment, volem transmetre que la gent que estava hui al Terra, afortunadament, estem bé i que anem a treballar les diferents possibilitats d’accions per dur a terme els propers dies. Esteu atents a les convocatòries. Finalment, volem reafirmar el nostre compromís amb la lluita per la llibertat, contra el racisme, per Benimaclet, contra el seu odi. Ací estem i ací estarem. Perquè som barri. Perquè la seua violència mai no podrà apagar aquesta flama de rebel·lia i coratge. Perquè mai podran baixar del nostre terrat aquesta bandera de llibertat. Perquè som un, un puny tancat i en alt. No estem sols, i això els fa mal. Demostrem-ho!


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com