contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 23 de setembre de 2010 | Gloria
Gravísim atac a l’ensenyament públic.


La Conselleria d’Educació denúncia de forma unilateral l’acord de plantilles en vigor des de 1999.

L’actual acord de plantilles va ampliar la plantilla en 3.200 llocs de treball nous, fruit de l’increment d’hores derivat de l’adaptació als nous currículums, l’atenció a la diversitat de l’alumnat, el reforç de matèries instrumentals, el desdoblament d’àrees concretes, la diversificació curricular i l’opcionalitat.


STEPV, CCOO i UGT condemnen la denúncia unilateral de l’acord de plantilles

Aquest matí ha tingut lloc la primera Mesa Sectorial d’Educació del curs en la qual la Conselleria d’Educació ha denunciat l’acord de plantilles de secundària i batxillerat, signat en 1999 per tots els sindicats presents en la Mesa Sectorial i per la pròpia administració. També ha denunciat l’acord d’aliberats sindicals de 1991.

L’actual acord de plantilles va ampliar la plantilla en 3.200 llocs de treball nous, fruit de l’increment d’hores derivat de l’adaptació als nous currículums, l’atenció a la diversitat de l’alumnat, el reforç de matèries instrumentals, el desdoblament d’àrees concretes, la diversificació curricular i l’opcionalitat.

També regulava les hores dels equips directius, dels càrrecs de coordinació i de les tutories i contemplava les figures de l’Especialista de Psicologia i Pedagogia i de Pedagogia Terapèutica. I contemplava un compromís de catalogar lingüísticament els llocs de treball (que encara no s’ha complit) i un compromís de construcció de 215 centres nous, que ja estan acabats i en funcionament.

El Director General d’Ordenació, Rafael Carbonell, responsable de la denúncia de l’acord, no ha presentat cap proposta de document, tot i que ha afirmat que cal tindre en compte “l’optimització de recursos humans en el sistema educatiu”. Aquest és el mateix argument que ha fet servir per a retallar professorat, unitats i programes d’atenció a la diversitat en secundària aquest curs que acaba de començar.

Per tant, el que es pretén amb la denúncia de l’acord de plantilles no és altra cosa que donar cobertura legal a les retallades i reduir el nombre de professorat en els instituts valencians.

A més, l’administració ha informat que es pretén negociar un nou acord perquè siga d’aplicació l’1 de setembre de 2011. Les organitzacions sindicals han advertit que l’acord del 99 es va assolir després de 2 anys de negociació, amb nombroses meses i grups de treball. Pretendre aconseguir un acord en el present curs, amb les eleccions sindicals i autonòmiques a la vista on tradicionalment es rebaixa la intensitat de les negociacions, ja dóna una idea de la voluntat de Conselleria de pactar amb els sindicats un nou acord.

STEPV, CCOO i UGT no acceptaran un model de plantilles que comporte la pèrdua de professorat, programes d’atenció a la diversitat, etc., com pretén la Conselleria d’Educació. Només té sentit un nou acord si s’adapta a les necessitats sorgides en aquests darrers anys (alumnat nouvingut, nous programes d’atenció a la diversitat, noves figures de coordinació), a la lluita contra el fracàs escolar, a la reducció del nombre d’alumnat en les aules, etc. I això comporta un increment del professorat necessari per fer atendre aquestes necessitats, com ha passat sempre que s’han adequat les plantilles a una nova llei educativa.

La denúncia per part de la Conselleria d’Educació de l’acord de plantilles de secundària deixa, per tant, en una situació d’indefensió jurídica i totalment desregulades les actuals plantilles, a mercé de la voluntat de l’administració de fer i desfer al seu criteri.

D’altra banda, la Directora General de Formació Professional, Auxiliadora Hernández, també present en la Mesa, ha repartit un document amb els mòduls de formació professional que es desdoblaran, que no s’ha negociat ni es negociarà amb els sindicats perquè ja és d’aplicació per al present curs. A falta d’un estudi concret, s’observa una important disminució dels mòduls que venien desdoblant-se sense cap problema fins ara.

STEPV, CCOO i UGT rebutgen les propostes presentades aquest matí en la mesa sectorial i no descarten prendre les mesures necessàries per frenar la desregularització dels sector de secundària, batxillerat i FP i insten a la Conselleria d’Educació a replantejar-se aquesta mesura que, sense cap dubte, crearà un conflicte laboral en el sector.

Quant a l’acord d’alliberats, els tres sindicats coincideixen en què es tracta d’un nou atac a un sector que ha estat molt crític amb la gestió del govern valencià en matèria educativa. Recordem que els sindicats educatius valencians ja han patit una retallada de 54 alliberats i la pretensió de la Conselleria és la d’incrementar aquest càstig.

21 de setembre de 2010

Font:STEPV


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com