contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 7 de maig de 2010 |
Dades provisionals de la consulta popular del 6 de Maig


Ací teniu les dades provisionals sobre la participació en la consulta popular. Són dades de les 20h del dijous 6 d maig.

De moment, han participat 342 centres educatius (239 col·legis i 103 instituts) d’arreu del País Valencià.

Total vots: 46.597

A favor del canvi en la política educativa: 44.733 (96%)

En contra: 1.258 (2,7%)

Nuls: 605 (1,3%)

Aquestes dades es refereixen únicament als vots presencials.

La Plataforma calcula que el cens aproximat de les persones que podien votar és d’al voltant de 73.000 persones, el que representaria un 63% de participació.

Pròximament completarem la informació amb dades definitives.

La Plataforma es congratula per l’èxit de participació i felicita a la comunitat educativa per l’esforç realitzat per a organitzar la consulta, malgrat els intents d’impedir-ho per part de la Conselleria d’Educació.

Centres de 81 poblacions valencianes se sumen a la primera consulta ques’enceta hui a la ciutat de València, entre elles Alacant, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Dénia, Sagunt, Paterna, Burjassot, Ontinyent, Xàtiva, Torrent i Requena

La Plataforma per l’Ensenyament Públic valora molt positivament la participació el dia que s’engega la consulta, ja que moltes escoles i instituts més enllà de València ciutat s’han volgut sumar el primer dia de votació a la aquesta iniciativa participativa.

Relació de les 81 poblacions on hi ha centres que hui també participen:

Alacant, Alcoi, Ademuz, Ador-Palma de Gandia, Albaida, Alberic, Alboraig,l’Alcúdia, Alginet, Almàssera, Almoines, Agost, Aielo de Malferit, ,Albaida, Alberic, Alboraia, Alfafar, Barxeta, Benavites, Beniarjó, Bétera,
Burjassot, Canals, Càrcer, Carlet, Casas Bajas,Castalla, Catarroja,Castelló de la Plana, Cocentaina, Costur, Daimús, Dénia, El Perelló, Elx,Favara, Gandia, Gàtova, Jerica-Viver, L´Eliana, L’Alcúdia, l’Alfàs del Pi,la Font d’en Carrós, la Granja de la Costera, La Pobla de Vallbona, La Pobla del Duc, la Pobla Llarga, la Pobla Tornesa, Llíria, Macastre, Massalfassar, Meliana, Mislata, Olocau, Oliva, l’Olleria, Ontinyent, Paiporta, Picanya,Picassent, Potries, Puçol, Requena, Sagunt, Sant Joan de Moró, Sant Vicent del Raspeig, Sueca, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Paterna, Torrebaja, Torrent, Vilamarxant, Villalonga, Villena, Villar del Arzobispo, Xàtiva, Xelva, Xirivella.


Les pressions de la Conselleria d’Educació

Adjuntem el document que va enviar ahir la Concha Gómez, Secretària Autonòmica d’Educació, per correu electrònic a tots els centres públics on alerta que “l’’ús de les instal·lacions del centre estarà dedicat a aquelles

activitats lectives extraescolars i/o complementàries degudament aprovades i autoritzades, la qual cosa impedix la cessió d’espais ni mitjans propis per a altres usos”.

Per tant des de la Plataforma de l’Ensenyament Públic s’interpreta que si els òrgans de decisió dels centres han aprovat la realització de la Consulta Popular per l’Ensenyament Públic, no hi ha problemas per a fer-la en les instal·lacions de cada centre, ja que considerem que els equips directius, els Claustres i els Consells Escolars són organs de la comunitat educativa amb poder de decisió.

Així mateix, des de la Plataforma es té l’autorització de la Delegació de Govern per a posar urnes a l’exterior de les escoles i instituts. Adjuntem aquest document.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic enviarà hui a les 20 hores (6 de maig)
un comunicat amb la participació definitiva dels centres que inicien hui la consulta i els resultats de la mateixa. Recordem que hui és quan comença la
consulta i que escoles i instituts d’arreu de les nostres comarques aniran organitzant consultes fins el 15 de juny, dia en què es tancaran lesconsultes a la ciutat d’Elx i es donaran els resultats definitius de participació globals.

http://www.consultaplataforma.org/Consulta_Plataforma.html


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com