contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 5 de maig de 2010 |
Davant la consulta del 6 de Maig (prorrogada fins el 15 de juny)

Suport d’Esquerra Anticapitalista a la consulta popular promoguda per la Plataforma per l’Ensenyament Públic del País Valencià

Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Esquerra Anticapitalista donem suport a la consulta organitzada per les Plataformes per l’Ensenyament Públic del País Valencià per al 6 de maig en la qual s’ens pregunta si “creiem necessari un canvi en la política educativa del Govern Valencià i dels actuals responsables de la Conselleria d’Educació?” I diem sí, cal ja un canvi i la dimissió del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora.


La Plataforma per l’Ensenyament Públic del País Valencià promou una consulta popular el 6 maig per què ens pronunciem sobre la política educativa del Govern Valencià. Fa més d’una dècada, tot seguint les polítiques neoliberals, el Govern Valencià apostà per mercantilitzar l’educació. Així veiem com afavoreix l’ensenyament privat, fins i tot, en els nivells no obligatoris (concertació del batxillerat, universitats católiques) mentre que l’ensenyament públic resta sota mínims. Aquesta consulta s’emmarca dins d’una sèrie de lluites en defensa de l’ensenyament públic que començaren a finals del curs 2007/08, quan la comunitat educativa es manifestà contra la Conselleria d’Educació per subvencionar el batxillerat dels centres privats, per ordenar fer “Educació per a la Ciutadania” en anglès i per menysprear el problema del fracàs escolar en l’ensenyament públic amb mesures com el “Plat Èxit” (“instituts 24 hores” fou una protesta impulsada per un grup de professorat d’Elx la qual tingué prou repercussió social). Aquestes protestes donaren lloc a la creació de diverses plataformes en defensa de l’ensenyament públic. El curs 2008/09, la Plataforma per l’Ensenyament Públic del País Valencià elaborà una taula reivindicativa de 13 punts per millorar la qualitat de l’ensenyament públic per a negociar amb la Conselleria. A hores d’ara, no hi ha hagut cap resposta per part de l’administració. Només prepotència i màrqueting propagandístic. I, mentres tant l’ensenyament públic es deteriora ràpidament. No només per la falta de finançament econòmic sinó també per l’absència de democràcia, la presència d’autoritarisme en la gestió administrativa i l’amiguisme en l’elecció de càrrecs directius, de la inspecció educativa, d’assessories...

Davant aquest situació, Esquerra Anticapitalista donem suport a la consulta organitzada per les Plataformes per l’Ensenyament Públic del País Valencià per al 6 de maig en la qual s’ens pregunta si “creiem necessari un canvi en la política educativa del Govern Valencià i dels actuals responsables de la Conselleria d’Educació?”. I diem , és clar que cal ja un canvi en la política educativa del Govern Valencià i la dimissió del Conseller d’Educació Alejandro Font de Mora.

I diem sí, perquè volem un ensenyament públic de qualitat, un ensenyament públic democràtic, laic, gratuït, integrador i en valencià amb instal·lacions adequades: biblioteca, saló d’actes, gimnàs, laboratoris, aula-matèria. No volem que la població menuda i adolescent estudie en barracots, perquè no caben a la seua escola o institut; no volem que hagen d’eixir fora del centre per a menjar, perquè aquest manca de menjador; no volem que hagen de traslladar-se a un altre centre, perquè la seua escola no està construïda; no volem que passen fred a l’aula; no volem més fracàs escolar; no volem que les absències del professorat resten sense substituir durant setmanes i, de vegades, mesos; no volem que el professorat siga “guàrdia” dels menors, volem que ensenyen amb condicions dignes; volem que el funcionament dels centres siga democràtic i que la inspecció educativa vetlle per la qualitat de l’ensenyament; volem participar en l’elecció de la directiva i de la inspecció educativa. Volem acabar amb la persecució política del professorat amb expedients disciplinaris (cas del professor d’Educació Física de l’IES Joanot Martorell d’Elx, cas del director del l’IES de Monforte de Cid), amb l’autoritarisme i amb l’amiguisme de la conselleria d’educació.

I us animem a organitzar i participar en aquesta consulta popular, màxima expressió de participació democràtica, dient al canvi de la política educativa del Govern Valencià i dels actuals responsables de la Conselleria d’educació.

Per a més informació podeu consultar la web de l’stepv i la web "consulta popular", on podem votar el canvi on line.

Encara que ha estat prohibit per la Conselleria que la consulta popular es fera dins dels centres, el resultat provisional no deixa dubtes: volem una educació pública de qualitat. La consulta a la premsa:

Presiones a los centros por la consulta sobre Font de Mora El País.com 6/05/2010
La secretaria autonómica de Educación, Concha Gómez, remitió ayer un escrito a todos los directores para subrayar que "el uso de las instalaciones del centro estará dedicado a aquellas actividades lectivas, extraescolares y/o complementarias debidamente aprobadas y autorizadas, lo que impide la cesión de espacios ni medios propios para otros usos". El escrito llega a pocas horas de que hoy empiece la consulta popular sobre la gestión del consejero Alejandro Font de Mora en 300 centros escolares, que finalizará el 15 de junio en los 1.700 que hay. Esta es la segunda vez que la consejería presiona a los directores para rebajar el impacto de la consulta. A finales de marzo, llamó a los de Secundaria para recordarles sus funciones.

Centros escolares de 81 poblaciones participan en la consulta sobre la gestión de Font de Mora El País.com 6/05/2010
Numerosos colegios e institutos de 81 poblaciones valencianas participan desde esta mañana en la primera consulta popular organizada para examinar la política educativa de la Generalitat. Alejandro Font de Mora, el consejero de Educación que ha protagonizado la polémica imposición del inglés para traducir las clases de Educación para la Ciudadanía, ha sido sometido al escrutinio en cerca de 300 centros educativos. La consulta se extenderá hasta el 15 de junio a los 1.700 centros públicos de la comunidad autónoma

El 96% de los participantes en el referéndum sobre la gestión de Font de Mora quiere un cambio El Mundo.es 6/05/2010
Desde la Plataforma per l’Ensenyament ... Interpretan que "si los órganos de decisión de los centros" han aprobado la consulta popular "no hay problema para hacerla en las instalaciones", porque los equipos directivos, claustros y consejos escolares "son órganos de la comunidad educativa con poder de decisión".
Esta consulta se realizará en diferentes comarcas hasta el 15 de junio, cuando se ofrecerán los resultados definitivos de participación, y han añadido que hay más de medio millar de personas que yan han votado a través de la página web de la iniciativa www.consultaplataforma.org.

La comunitat educativa suspén la gestió de Font de Mora L’informatiu.com 7/05/2010
Malgrat les pressions de la Conselleria el resultat va ser aclaparador en contra de la política educativa del Consell. 44.733 persones van suspendre Font de Mora, el 96% dels votants, mentre que només 1.258 la van aprovar (un 2,8%). Malgrat les desqualificacions d’Educació, un 63% de la comunitat educativa que podia votar va acudir a les urnes. Un èxit sense precedents.

Amplio rechazo a la política educativa del PP El País.com 7/05/2010
La política educativa del PP en la Comunidad Valenciana cosechó un amplio rechazo por parte de profesores, padres y alumnos. La Plataforma per l’Ensenyament Públic realizó ayer la primera de las consultas que tiene programadas en todos los centros educativos valencianos. 73.000 personas de 342 centros estaban convocadas para votar. Según los datos de la Plataforma, participaron 46.597, un 63% del total del censo. El resultado fue demoledor para el consejero de Educación, Alejandro Font de Mora: El 96% (44.733 votos) se pronunció a favor de un cambio en la política educativa de la Generalitat. Los defensores de su gestión se quedaron en un minúsculo 2,7% (1.258 votos). El resto, hasta 605 sufragios, fueron declarados nulos.

Más de 44.000 votos respaldan un cambio de política educativa Levant-EMV.com 7/05/2010
Aunque la mayoría de los centros colocaron la urna a las puertas del recinto al concluir la jornada lectiva -había autorización de la Delegación del Gobierno-, algunos la pusieron en el mismo patio, sin más problemas, y participó quien quiso. Este es el caso del colegio Pare Català de Valencia, cuya directora explicó a Levante-EMV "que se trata de una decisión unánime del consejo escolar a la que yo no me puedo oponer".

Font de Mora no valora la consulta que rechaza su gestión Levant-EMV.com 7/05/2010
Font de Mora ha sido preguntado en la rueda de prensa posterior al pleno del Consell sobre esta consulta, que ha dado como resultado que el 96 por ciento de los participantes están a favor de un cambio de la política educativa de la Generalitat.
"Lo voy a valorar y la valoración que hago es que no lo voy a valorar", ha afirmado el conseller cuando ha sido abordado sobre la citada votación.


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com