contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 24 d’abril de 2010 |
Front les crisis: Anticapitalisme i Autodeterminació


Mentre el president de la Generalitat Francisco Camps afirma sense vergonya que “mai no s’ha donat cap consigna per a que es contractés amb empreses de la trama Gürtel” i que el seu govern “és el més transparent de la història de la democràcia autonòmica”, el nostre país continua precipitant-se a gran velocitat pels foscos penya-segats de la crisi global.

A l’esperpèntic espectacle dels corruptes desemmascarats afirmant sa innocència, s’afegeix el d’una economia paralitzada i desfeta simplement per l’afany de benefici i pel desenvolupament interessat d’un model depredador de recursos i energies. Un model que esgota la terra, altera perillosament el clima, destrueix el patrimoni humà sense consideració i fomenta la desqualificació massiva de la classe treballadora al temps que una cultura ciutadana basada en la passivitat, l’individualisme i el consumisme desmesurat.

La taxa d’atur supera el 22%, continua el goteig sagnant de tancaments d’empreses i d’EROs, la inseguretat laboral augmenta dia a dia, les polítiques hidrològiques escupen verí sobre rius, aqüífers i zones humides, màquines i policies cauen damunt el Cabanyal i quan el Tribunal Constitucional atura les obres el PP amenaça amb el més pur estil mafiós. La traca infernal no s’acaba: els cabdills de la “democràcia transparent” volen impedir-nos no ja desenvolupar de manera lliure la nostra cultura sinó simplement veure la TV3, la memòria històrica s’esborra mentre s’alcen monòlits als feixistes sobre les fosses comunes, s’intenta transformar la sanitat pública en una nova màquina de fer diners privatitzant-la, els drets de les dones són atacats per l’Església i l’integrisme, mentre la Generalitat tanca Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte. Sang i foc: l’ensenyament públic s’ofega per falta de recursos i el conseller Font de Mora es burla de la comunitat educativa, la gent immigrant es queda sense treball mentre és assetjada per la policia i pels feixistes que, com animals carronyers, s’aprofiten de la crisi...

Ja n’hi ha prou!!, és evident. Tots aquests despropòsits només poden acabar si són enfrontats amb una forta mobilització de la gent treballadora i de la ciutadania. Tanmateix la mateixa gravetat de les crisis obliga a anar més enllà de reivindicacions justes però limitades. Cal alçar davant les polítiques neoliberals una vertadera alternativa anticapitalista que permeta una eixida a la crisi favorable a la classe treballadora i a la major part de la ciutadania.

Tal alternativa hauria d’incloure mesures com l’expropiació de la banca, prohibició d’acomiadaments i d’EROs, cobertura indefinida per a la gent aturada i pujada del salari mínim, reducció de la jornada de treball a 35 hores i implantació de una fiscalitat progressiva que recapte recursos de les rendes més altes i dels grans patrimonis. El model productiu s’ha de reconvertir també per a permetre l’estalvi energètic, el pas complet a la utilització d’energies renovables, la lluita contra el canvi climàtic, el manteniment dels recursos hídrics i la conservació del patrimoni urbanístic. El serveis públics, com la sanitat, l’ensenyament i el transport, han de ser reforçats, arrencant-se de les mans dels capitalistes aquelles àrees que ja s’han privatitzat. La defensa dels drets de les dones s’ha de fer efectiu amb mesures com la implantació de l’avortament lliure i gratuït, la lluita contra la violència de gènere i l’efectiva igualtat de drets polítics, laborals i de salaris. La llei d’estrangeria ha de ser derogada, reconeixent a la gent immigrant tots els drets de ciutadania. El País Valencià ha de tenir la sobirania nacional plena, poder exercir el dret a l’autodeterminació i associar-se lliurement a la resta de Països Catalans. La nostra memòria històrica ha de ser finalment recuperada. Les institucions han de ser posades a l’abast de la ciutadania, permetent la seua participació en matèria legal i pressupostària i un control que pose fi a la corrupció.

Els cants de sirena que ens anuncien el final de la crisi són falsos: aquesta no està ni molt menys en vies de solució i podria fins i tot empitjorar de manera brutal. Per això cal preparar-se per a un futur en el que poden començar a produir-se contestacions i respostes. De com s’orienten aquestes podrà dependre l’eixida que tinga la crisi.


El treball d’organització de la gent treballadora, tant activa com aturada, i de la ciutadania en general és ara molt important.
Com també ho és anar propiciant respostes als diferents atacs laborals, socials i polítics que patim i coordinar-les entre si. Una orientació d’aquest treball encaminada a fer possible més endavant una Vaga General sembla imprescindible. En aquest sentit mobilitzacions com les del passat 14 d’abril en Correus o la Vaga General del mateix dia en la Serra Sur de Sevilla han de ser valorades molt positivament. Esquerra Anticapitalista farà tot el que estiga en les seues mans per tal d’empentar la lluita contra la crisi i per una eixida favorable als interessos de la gent treballadora.

Front les crisis: Anticapitalisme i Autodeterminació!!

País Valencià, 22 d’abril de 2010


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com