contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 4 de febrer de 2010 |
Crònica del Fòrum Social Català i presentació de la Campanya Catalana contra l’Europa del Capital


El Fòrum Social Català del 30 i 31 de Gener a Barcelona ha resultat tot un èxit: més de tres-mil persones han passat per aquesta trobada l’objectiu de la qual era el plantejament d’alternatives a l’actual crisi del sistema capitalista en les seves múltiples vessants. Junt a açó, ha arrancat la Campanya Catalana contra l’Europa del Capital amb una combativa manifestació el passat dia 28 de Gener contra l’atur i la precarietat pels carrers de la capital.


Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

El passat dia 26 de Gener es presentaven a Barcelona el Fòrum Social Català 2010 i la Campanya Catalana contra l’Europa del Capital, la Guerra i les seues crisis davant l’edifici de la Borsa (http://revoltaglobal.cat/article2664.html). Per la vesprada, el col·lectiu Gràcia en crisi ocupava simbòlicament una ETT per demanar unes polítiques socials més justes i denunciar la precarització de les condicions laborals.

El dia 28, coincidint amb la reunió de ministres de Treball de la Unió Europea, la Campanya Catalana contra l’Europa del Capital i el Fòrum organitzaven una manifestació sota el lema "Contra l’Europa de l’atur i la precarietat, repartim el treball i la riquesa" que va reunir unes 2500 persones pels carrers de Barcelona (http://revoltaglobal.cat/article2666.html).

Finalment, aquest passat cap de setmana del 30 i 31 de Gener s’ha celebrat a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona el II Fòrum Social Català, un cicle d’activitats, tallers i xerrades on s’han adherit més de 140 entitats i organitzacions que actualment estan treballant per combatre la crisi canviant el sistema en el seu objectiu de construir un món just, solidari, no violent i respectuós amb les necessitats de les persones, els pobles i el mediambient.

Durant les dues jornades del Fòrum Social Català (FSCat) 2010 han participat més de tres mil persones. Durant els dos dies s’han organitzat més de cent seminaris i tallers, exposicions i altres activitats culturals amb un clar sentiu reivindicatiu amb l’objectiu de plantejar alternatives a l’actual crisi del sistema capitalista amb les seves múltiples vessants.

Revolta Global ha participat activament en l’organització, i també en el desenvolupament del Fòrum amb una sèrie de seminaris i xerrades.

El FSCat 2010 s’ha clausurat aquest diumenge al migdia amb un dinar popular al claustre de la Universitat. Abans ha tingut lloc una concorreguda Assemblea de Moviments Socials, o¬n els moviments i col•lectius de Catalunya han exposat les seves reivindicacions i les accions que es portaran a terme durant aquest any. A l’Assemblea, han estat moltes les crides per la unitat del les accions dels diferents col•lectius i per fer un front comú davant les polítiques de la Unió Europea, que durant aquest semestre presideix l’Estat espanyol.

L’Assemblea ha conclòs amb la lectura d’una declaració unitària que recull les principals denúncies i reivindicacions dels col•lectius que han participat i organitzat el FSCat 2010. A la declaració es fa també una crida per participar en la propera Assemblea que tindrà lloc el 13 de febre a les 10 hores, a l’Ateneu la Torna (carrer Sant Pere Màrtir, 37, Barcelona) per seguir preparant les accions contra l’Europa del capital, la crisi i la guerra.

Contra la seva crisi, les nostres solucions. Combatem la crisi canviant el sistema!

Fotos i vídeos de la primera jornada del Fòrum http://revoltaglobal.cat/article2670.html

Enllaç amb vídeos, fotos i per descarregar la declaració de l’Assemblea de Moviments Socials de Catalunya i les sues properes accions http://revoltaglobal.cat/article2673.html.


A la mateixa secció:


Otra vez quieren que olvidemos el origen de este terrorismo


Malos tiempos para el antimilitarismo


Beethoven al G-20 i disturbis a Hamburg


Miles de personas se manifiestan contra el CETA en Madrid


El CETA destruirá puestos de trabajo (diga la Comisión Europea lo que diga)


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com