contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 28 d’octubre de 2009 | Gloria
Balanç de la campanya d´Objecció Fiscal a la Despesa Militar 2009 en la provincia d´Alacant

Grupo Antimilitarista Tortuga

Per cinqué any consecutiu el nombre d’objeccions fiscals a la despesa militar registrades a Alacant ha tornat a augmentar. Si bé ho fa lleugerament i sempre dins d’unes xifres minoritàries (8 a 2005, 22 a 2006, 25 a 2007, 32 a 2008 i 36 en aquesta ocasió) no podem deixar d’alegrar-nos que a poc a poc més persones vagen sumant-se a aquest gest que expressa el nostre desig de caminar cap a una societat futura en què les guerres i els exèrcits hagen deixat d’existir.

El múscul de la campanya alacantina continua estant a les comarques de L´Alcoià i el Comtat, si bé hi ha també persones objectores en diferents pobles repartits per quasi tota la província.

Enguany hem tingut nous destins locals a què desviar l’impost militar, la qual cosa ha afavorit la difusió de la campanya entre àmbits i persones noves, si bé no tots han funcionat com ens haguera agradat. En qualsevol cas continuarem comptant per a la campanya de l’any pròxim amb els destins d’enguany i altres que desitgen sumar-se. Quants més destins locals hi haja, més abast tindrà la difusió tant de la campanya com de la informació relativa a l’escandalosa despesa militar de l’estat espanyol en aquests temps de crisi.

Com tots els anys s’han editat díptics informatius (uns 3.000), tant en castellà com en valencià i s’ha fet difusió de material gràfic (enganxines) així com a través de mitjans de comunicació mitjançant comunicats de premsa i publicació d’articles en internet. El treball per a coordinar quins serien els destins locals d’enguany ens ha permés desenrotllar magnífiques relacions entre els diferents col•lectius de la província sensibilitzats davant de l’escàndol del militarisme.

A més de les activitats d’altres anys, en aquesta ocasió des del Grupo Tortuga hem experimentat, amb poc èxit cal dir, amb una oficina informativa que es va col•locar durant dos dies a Elx i a Alacant.

La campanya també va tindre un punt de divulgació pública amb la presentació d’objeccions davant de la delegació de l’agència tributària d’Elx, acte de carrer que va ser arreplegat pels mitjans de comunicació locals. Informació en l’enllace següent: http://www.grupotortuga.com/Presentacion-Objetores-Fiscales

Finalment assenyalar que l’arreplega de dades (part de la campanya importantíssima ja que ens permet convertir-la en quelcom realment col•lectiu) ha funcionat bé una vegada més, i tots els destins locals ens han comunicat les seues dades perquè els podem difondre.

Moltes gràcies a totes les persones que han participat de totes maneres en la campanya, i esperem tornar a comptar amb vosaltres/vos en la de 2010.

Grupo Antimilitarista Tortuga.

Més informació: Grupo Antimilitarista Tortuga


A la mateixa secció:


Otra vez quieren que olvidemos el origen de este terrorismo


Malos tiempos para el antimilitarismo


Beethoven al G-20 i disturbis a Hamburg


Miles de personas se manifiestan contra el CETA en Madrid


El CETA destruirá puestos de trabajo (diga la Comisión Europea lo que diga)


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com