contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 1 de setembre de 2009 |
Judici a l’assassí de Carlos Palomino. Campanya a tot l’Estat: Notícies i convocatòries.

antifeixistes.org

El proper 14 de setembre tondrà lloc a Madrid el judici contra el militar neonazi Josué Estébanez de la Hija, autor de la mort del jove antifeixista de 16 anys Carlos Javier Palomino, l’any 2007 al metro de Madrid. Els fets van estar recollits per les càmeres de seguretat del metro, que es van fer públiques mesos enrere, i on es demostrava que no hi havia defensa pròpia, tal i com els grups neonazis van defensar des del primer moment. El moviment antifeixistano ha deixat de recordar el jove assassinat i de denunciar la impunitat dels grups neonazis a l’Estat espanyol, considerats pels mitjans de comunicació i pels polítics com ’tribus urbanes’ o ’gamberros’, un discurs caducat ja amb els nombrosos casos que es van presentant de grups armats organitzats i la recent condemna a un d’aquests, Hammerskins, per associació il·lícita. Inevitablement, el cas de Carlos ens fa recordar el trist episodi de Guillem Agulló, el jove antifeixista valencià assassinat l’any 1993 pel neonazi Pedro José Cuevas Silvestre. El judici del cas Guillem fou una vergonya: no es va considerar un crim amb tints polítics, sinó una ’baralla juvenil’, i el seu assassí va passar només 4 anys dels 16 als què va ser condemnat. A més, se l’enxamparia més endavant en l’Operació Panzer. Davant la manca de sensibilitat de l’Estat i d’alguns mitjans de comunicació, interessats en amagar el problema del neofeixisme creixent i impune a l’Estat espanyol, els moviments socials han pres la iniciativa de portar endavant una campanya de denúncia al voltant del cas Palomino per frenar l’avanç del neonazisme i de la impunitat que l’empara. Recollim totes les notícies i activitats relacionades amb la campanya i reafirmem el nostre compromís amb la memòria i la lluita contra el feixisme.

MANIFESTACIÓ ESTATAL A MADRID: 12 de setembre 2009

SECCIÓ ESPECIAL A LA HAINE SOBRE EL JUDICI

ARXIU DE NOTÍCIES SOBRE CARLOS PALOMINO


Coordinadores i plataformes antifeixistes arreu de l’Estat espanyol es posicionen públicament de cara al judici contra l’assassí de Carlos Palomino

[Manifiest]

14 de setembre: Ni oblit Ni perdó

El passat diumenge 11 de novembre de 2007, el jove antifeixista Carlos Palomino, va decidir no quedar-se a casa seva dormint i acudí a protestar contra una manifestació de caràcter xenòfob organitzada pel partit nazi Democracia Nacional, i autoritzada per la Delegació de Govern.

El fet de ser antifeixista fou l’única raó per la qual, el militar neonazi Josué Estébanez de la Hija, l’assassina d’una punyalada al cor.

El discurs dominant que difonen els mitjans de comunicació del que va ocórrer aquell dia,“baralla entre bandes” sols busca desviar l’atenció. El compromís en la lluita contra els valors racistes, homòfobs i feixistes està lluny de tenir res a veure amb la pertinença a cap “banda”, o en tot cas estaria composada per milers de persones que assumim aquest compromís com un deure.

Les agressions i assassinats feixistes no es poden classificar com “baralles entre bàndols” perquè així el que fem és negar la existència de grups feixistes amb un elevat component de violència, que actuen ací amb major permissivitat que en qualsevol altre estat europeu; l’herència franquista que suposa que el actual Cap d’Estat, Juan Carlos I, haja segut nombrat per Franco com el seu successor el 1969; així com que no s’hagin fet depuracions en l’àmbit de les Forces de Seguretat de l’Estat ni de la Justícia.

Per això cridem que el 14 de setembre, dia en que comença el judici contra l’assassí de Carlos, ni oblidem ni perdonem.

Josué assassí. No fou defensa pròpia, fou un assassinat. No són “baralles entre bàndols”, és la lluita de classe. Carlos, nosaltres no oblidem.


EL MILLOR HOMENATGE, CONTINUAR LA LLUITA

Subscriuen:

Acción Antifascista Salamanca

Acción Antifascista de Tenerife

Coordinadora Antifascista d’Asturies

Coordinadora Antifascista de Jaén

Coordinadora Antifascista de La Rioja

Coordinadora Antifascista de León

Coordinadora Antifascista de Madrid

Coordinadora Antifascista de Málaga

Coordinadora Antifascista de Zaragoza

Coordinadora Antifeixista Intercomarcal del País Valencià

Coordinadora Antifascista de Sevilla

Plataforma Antifascista de Zamora

Plataforma Antifeixista de Barcelona


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com