contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 22 d’agost de 2009 | administrador
La pandèmia de la Grip A s’apropa sense que existisca cap pla d’actuacions urgents de la Generalitat


La proverbial falta d’eficàcia de la Generalitat Valenciana i el seu desinterés per tot alló que signifique atendre al benestar de la població en un sentit general, a més de la descoordinació entre les seues distintes instàncies, són qüestions que poden esdevenir dramàtiques davant la pandèmia de la Grip A. Això és particularment aplicable a la Conselleria d’Educació. Fa uns dies la Intersindical Valenciana denunciava l’inexistència d’un pla d’actuacions urgents en relació a la Grip A.Intersindical ha sol·licitat un pla d’actuacions urgents en relació a la Grip A, però no s’ha rebut encara resposta ni cap informació a la demanda

Davant la situació que es pot generar per possible contagi de grip A entre les treballadores i treballadors dels diferents col·lectius de la Generalitat –especialment a partir del mes de setembre- i veient la necessitat d’adoptar mesures urgents de prevenció enfront d’ella per part de la Consellería de Justícia i Administració Pública, Conselleria d’Educació, de Sanitat…, Intersindical ha sol·licitat que s’elabore urgentment un Pla d’Actuació enfront dels possibles contagis ocasionats per la pandèmia de grip A.

Aquest Pla d’Actuació hauria de contindre de forma clara i explicita, un Pla de preparació i resposta enfront de la pandèmia de la grip, per a protocolizar totes les actuacions, sota la competència de la Consellería de Justícia i Administració Pública i de la resta de Conselleries afectades, lligades a una situació epidèmica causada per una malaltia transmissible per via aèria com la grip A.

Així mateix s’haurien de contemplar mesures urgents de formació i informació sobre aquest tema a tot el personal de la Generalitat, de la comunitat escolar i sanitària… i que es faça efectiva la tan demandada vigilància de la salut i especialment la epidemiológica.

Per últim, Intersindical va demanar el passat 29 de juliol que es convoque el més aviat possible una reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball -COPASESA-, així com les de les diferents Conselleries: educació, sanitat… per a conèixer l’avaluació que hagen de desenvolupar les respectives Àrees de Prevenció de Riscos Laborals.

A hores d’ara encara no s’ha rebut una resposta d’aquesta demanda ni cap informació sobre les actuacions previstes per part de l’administració valenciana per previndre possibles contagis entre els seus treballadors i treballadores. Els centres docents tampoc no han rebut informació sobre la campanya de vacunació al professorat i l’alumnat anunciada pel Ministeri d’Educació per a la pròxima tardor.

Cal recordar que hi ha milers de persones entre el personal de l’administració pública que treballa de cara al públic i atén personal de risc (professorat, personal hospitalari, personal de justícia, personal d’administració i serveis, etc.), amb la qual cosa el risc de contagi pot augmentar exponencialment.

16 d’agost de 2009


A la mateixa secció:


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià


La banca de la República, eina indispensable de transformació social


La Ley de Renta Valenciana de Inclusión a debate


El Fondo de Reserva y las pensiones


L’Assamblea per una Renda Básica al País Valencià presenta en Les Corts Valencianes la seua proposta alternativa a l’avantprojecte de llei de Renda Valenciana d’Inclusió.


Romper las cadenas de las deudas privadas ilegítimas (II)


Romper el círculo vicioso de las deudas privadas ilegítimas (I)


Un balance: 10 años de la ley de protección contra la dependencia

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com