contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes

  
divendres 10 de juliol de 2009 |
La caça de bruixes continua: Conselleria imposa una nova directora a Énguera contra l’opinió del Claustre i del Consell Escolar


Conselleria imposa una nova directora a Énguera contra l’opinió del Claustre i del Consell Escolar

La nova directora no havia presentat candidatura ni projecte de direcció
1 de juliol de 2009

La inspecció educativa ha comunicat aquest matí al centre CP Eduardo López Palop d’Énguera qui serà la nova directora del centre a partir del curs que ve. Es tracta, segons ha pogut saber STEPV, de la filla d’un regidor del PP de Bicorp, i actualment mestra d’educació infantil en el CP Ausiàs March de Paterna.

Aquesta elecció unilateral de Conselleria contrasta frontalment amb l’acord del Claustre i del Consell Escolar del centre que la direcció l’assumirà, una vegada confirmada la no renovació de Virgilio Perona, la cap d’estudis del mateix centre.

La imposició de la nova direcció és un nou gest contra la gestió democràtica dels centres docents i un nou menyspreu a la comunitat educativa d’un centre docent i als acords de la seua majoria. El fet s’agreuja perquè, a més, ni havia presentat candidatura a la direcció d’aquest centre ni projecte de direcció.

STEPV considera intolerable inaceptable aquesta decisió antidemocràtica de l’administració valenciana i denuncia novament la campanya de persecucions contra determinats directors i la col·locació de persones afins en llocs de direcció dels centres.

El Sindicat insta a la Conselleria a respectar les decisions democràtiques, majoritàries i consensuades dels centres docents pel que respecta a la persona que ha d’encapçalar la gestió i el projecte educatiu d’un centre, que en el cas d’Énguera ha estat innovador, exemplar i premiat per la mateixa administració que ara l’ha expedientat i apartat de la direcció del centre.

Unes 800 persones es manifesten a Énguera en suport a Virgilio Perona, director expedientat

Virgilio ha rebut nombrosos suports durant l’acte
29 de juny de 2009

Unes 800 persones es van manifestar el passat 29 de juny pels carrers d’Énguera en suport al director del CP Eduardo López Palop, Virgilio Perona, que ha estat expedientat per la Conselleria d’Educació i que, a més, no serà renovat el curs que ve com a director del centre. La manifestació ha estat convocada per la Plataforma “Ahora más que nunca” d’Énguera i ha comptat amb el suport de STEPV, que ha assistit amb una nombrosa representació.

Una pancarta amb el lema “Per la gestió democràtica dels centres educatius. Virgilio director!” encapçalava la manifestació. A la capçalera, a banda de Virgilio Perona, hi figuraven el director de l’IES Las Norias de Monfort, José Luís Santiago, també expedientat, i el director del CP El Castell d’Almoines, Batiste Malonda, que ha estat tot aquest curs apartat de la direcció per un expedient, finalment arxivat i tornarà a ocupar el càrrec de director el curs que ve. Una representació de l’Associació Valenciana de Directors també ha estat present per donar suport a Virgilio.

La comunitat educativa del centre ha donat suport al director, així com nombrosos ciutadans de la localitat. Tant l’AMPA, com el professorat, alumnat i treballadores i treballadors del servei de menjador han assistit a la manifestació per mostrar la seua solidaritat.

Els manifestants han reclamat durant la manifestació la permanència de Virgilio en la direcció del centre i han demanat la dimissió de l’alcalde de la localitat, principal impulsor de l’expedient.

Per acabar l’acte s’han llegit, en suport a Virgilio, manifestos de la Junta de Personal Docent de València, de l’Associació Valenciana de Directors i de la Plataforma “Ahora más que nunca” d’Énguera. José Luís Santiago i Batiste Malonda també hi han intervingut i ha clos l’acte Virgilio Perona.

Cal recordar que Virgilio Perona ha estat director durant 20 anys d’aquesta escola i la seua gestió ha convertit aquest centre en un referent de gestió democràtica en la comarca i fora. Fins i tot ha estat diverses vegades guardonat per la seua gestió.

Enguany, però, Perona ha vist com la Conselleria d’Educació li obria un expedient contra la seua gestió per motivacions estrictament polítiques, com ha passat en altres casos recents: Almoines, Torrevella, Monfort.
La ingerència de l’administració en la gestió democràtica dels centres docents és intolerable i antidemocràtica i ha de ser aturada immediatament.

La caça de bruixes continua: Conselleria no renova al director d’Énguera en el càrrec encara que compta amb l’avaluació positiva
27 de juny de 2009

Virgilio Perona, director del CP Eduardo López Palop d’Énguera expedientat per la Conselleria d’Educació, va rebre ahir la comunicació que no serà renovat com a director per al curs que ve. La comunicació es produeix quan l’expedient encara està en tràmit i, paradoxalment, compta amb l’avaluació positiva de la inspecció.

Aquest fet confirma que la no renovació de Virgilio respon a una persecució política per part de Conselleria i no a una mala gestió del seu càrrec. Cal recordar que Perona du 20 anys exercint de director en l’escola d’Énguera i la seua gestió ha convertit aquest centre en un referent de gestió democràtica en la comarca i fora, en què tota la comunitat educativa està implicada en dur endavant el centre. Fins i tot, Perona ha estat diverses vegades guardonat per la seua gestió.

El prestigi assolit per aquest centre està sobradament reconegut en la comarca. Les demandes de matrículació d’alumnat d’altres poblacions de la zona el converteixen en l’escola de referència de la comarca.

La no renovació de Perona i l’obertura de l’expedient per part de Conselleria s’emmarquen en el context de persecució i de caça de bruixes que ha engegat la Conselleria contra professorat i directors de centres aquests cursos passats.

Ahir també es coneixia la notícia que Batiste Malonda, el director d’Almoines també expedientat i no renovat en el càrrec el curs passat, ha sigut elegit de nou director del centre per la comunitat educativa després de defensar el seu projecte educatiu, i la Conselleria s’ha vist obligada a rectificar les seues posicions.

Com afirma el centre d’Almoines en un comunicat emés ahir: “Se’ns fa difícil d’entendre que unes persones i un projecte educatiu que fou valorat negativament fa un any, per la qual cosa es va impedir la seua renovació, ara després d’un curs siga valorat molt positivament i anomenat de bellnou com equip directiu”. I la conclusió a què arriben posa de manifest l’arbitrarietat amb què s’usa la norma de renovació de càrrecs directius: “es fa necessari i urgent una modificació de la normativa establerta per a la renovació del càrrecs directius, una modificació en la línia de donar-li més autonomia als claustres i als consells escolars per a la renovació de la direcció i de l’equip directiu dels centres educatius, en definitiva més democràcia”.

En defensa del mantiment en el càrrec de Virgilio Perona, la Plataforma “Ahora más que nunca” d’Énguera ha convocat una manifestació dilluns 29 de juny a les 20h en la localitat, que compta amb el suport de STEPV. De fet, una representació del Secretariat Nacional del Sindicat hi assistirà a la manifestació.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com