contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 9 de juny de 2009 |
Un petit primer pas en la construcció d’una alternativa anticapitalista

Més de 25.000 voluntats per a seguir impulsant una esquerra anticapitalista i combativa

Comunicat de Esquerra Anticapitalista

Amb un percentatge d’abstenció del 54%, les elecciones europees han donat la victòria al PP, que surt indemne dels seus nombrosos escàndols de corrupció. La fortalesa electoral, i social, d’aquest Partit és un motiu de profunda preocupació per a totes les gents d’esquerres i al que només podrem plantar cara creant una resposta social d’esquerres a les polítiques de dretes, les aplique qui les aplique, i al “ sentit comú dominant” conservador que avui impera a la societat espanyola. El PSOE perd les eleccions i més de 5 punts pel que fa a les generals, aprofundint la sensació de vulnerabilitat enfront d’una dreta crescuda, després dels seus èxits a Galícia, el seu paper clau a Euskadi i la seva victòria ara a les europees.

El PP guanya novament al País Valencià, ampliant la seua distància respecte del PSPV-PSOE, sense que l’esquitxen els escàndols locals de corrupció. La situació catastròfica de la socialdemocracia europea, que s’esfondra fins a mínims històrics en països com França, Alemanya, Itàlia i Gran Bretanya, ha estat utilitzada per la direcció del PSOE per a maquillar el seu resultat, però això no pot ocultar que el projecte de Zapatero està seriosament tocat, i la seva política de connivència amb les classes dominants, i en particular amb el capital financer i les constructores, en la gestió de la crisi económica només pot agreujar aquesta deriva.

IU-ICV manté els seus dos eurodiputats, però no aconsegueix frenar la pèrdua de vots que sofreix elecció rera elecció i perd un 10% del seu electorat pel que fa a 2004. EUPV perd més de 6.000 vots i 0,55 punts respecte de les darreres eleccions.

Iniciativa Internacionalista obté un molt bon resultat, tot i que es queda lluny de treure un escó, amb 175.000 vots, aconseguits en un 80% a Euskadi i Nafarroa, on l’esquerra abertzale manté un pes decisiu, i amb un resultat apreciable a Catalunya amb 16.576 vots i un percentatge del 0,85%, i a les Illes amb 1562 vots y un percentatge del 0,61%. Molt més fluix és el seu resultat al País Valencià, amb 3590 vots y un percentatge del 0,19%.

Esquerra Anticapitalista-Revolta Global i Izquierda Anticapitalista concorria per primera vegada a unes eleccions i obté 25.243 vots, un 0,16%, a tot l’Estat espanyol i 5.111 vots, un 0’26%, a Catalunya; 346 vots, un 0,14% a les Illes; i 2.452 vots, un 0,13% al País Valencià. És un resultat petit, però que, en la seva modèstia, obre les portes per a construir una referència política de l’anticapitalisme organitzat al País Valencià, als Països Catalans i a l’Estat espanyol i que confirma que varis milers de persones estan disposades a donar suport a noves opcions polítiques al marge de les tradicionals. És un bon començament.

El nostre objectiu ha estat que les eleccions del 7 de juny permetessin visualitzar l’existència d’opcions alternatives a l’esquerra oficial centrada en la gestió del sistema per anar donant passes en la construcció d’una alternativa anticapitalista al País Valencià i als Països Catalans. Per fer-ho, l’esquerra valenciana té el repte de buscar aliances i confluències entre les diverses opcions de l’esquerra combativa i anar construint, entre totes i tots, una nova opció alternativa. L’impuls del 7 de juny ens hauria d’ajudar a fer-ho.

Agraïm sincerament la confiança de tota la gent que ens ha votat, als centenars de persones que han participat als comitès de suport i que han treballat molt, i bé, en aquesta campanya i a tots i totes els amics i amigues que ens han transmès il.lusió i ens han donat les energies necessàries per a arribar fins aquí.

La campanya d’Esquerra Anticapitalista hem intentat que fos un exemple de com es pot fer política d’una altra manera, amb activistes dels moviments socials i amb un vincle estret amb les persones que lluiten. Els vots que hem obtingut són el reflex d’aquesta campanya que s’ha perllongat durant 6 mesos, des que vam començar la recollida de les 15.000 signatures per a poder presentar-nos, i són un aval, reduït, però molt valuós, per a encarar les tasques immediates que tenim per davant: l’organització de les resistències socials unitàries front a la crisi, la preparació de la Vaga General que es ve reclamant des de diferents sectors de l’esquerra sindical i social, i la resposta unitària a la Presidència Espanyola de la Unió Europea que comença al gener de 2010 i en la qual hauríem de seguir denunciant que no volem aquesta Europa del capital que intenten imposar-nos.

Perquè per a nosaltres, el 7 de juny ha estat només el començament. Com deien al maig del 68...

No es més que el principi, continuem el combat!

Esquerra Anticapitalista

9 de juny de 2009.


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com