contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 9 de juny de 2009 |
Un petit primer pas en la construcció d’una alternativa anticapitalista

Més de 25.000 voluntats per a seguir impulsant una esquerra anticapitalista i combativa

Comunicat de Esquerra Anticapitalista

Amb un percentatge d’abstenció del 54%, les elecciones europees han donat la victòria al PP, que surt indemne dels seus nombrosos escàndols de corrupció. La fortalesa electoral, i social, d’aquest Partit és un motiu de profunda preocupació per a totes les gents d’esquerres i al que només podrem plantar cara creant una resposta social d’esquerres a les polítiques de dretes, les aplique qui les aplique, i al “ sentit comú dominant” conservador que avui impera a la societat espanyola. El PSOE perd les eleccions i més de 5 punts pel que fa a les generals, aprofundint la sensació de vulnerabilitat enfront d’una dreta crescuda, després dels seus èxits a Galícia, el seu paper clau a Euskadi i la seva victòria ara a les europees.

El PP guanya novament al País Valencià, ampliant la seua distància respecte del PSPV-PSOE, sense que l’esquitxen els escàndols locals de corrupció. La situació catastròfica de la socialdemocracia europea, que s’esfondra fins a mínims històrics en països com França, Alemanya, Itàlia i Gran Bretanya, ha estat utilitzada per la direcció del PSOE per a maquillar el seu resultat, però això no pot ocultar que el projecte de Zapatero està seriosament tocat, i la seva política de connivència amb les classes dominants, i en particular amb el capital financer i les constructores, en la gestió de la crisi económica només pot agreujar aquesta deriva.

IU-ICV manté els seus dos eurodiputats, però no aconsegueix frenar la pèrdua de vots que sofreix elecció rera elecció i perd un 10% del seu electorat pel que fa a 2004. EUPV perd més de 6.000 vots i 0,55 punts respecte de les darreres eleccions.

Iniciativa Internacionalista obté un molt bon resultat, tot i que es queda lluny de treure un escó, amb 175.000 vots, aconseguits en un 80% a Euskadi i Nafarroa, on l’esquerra abertzale manté un pes decisiu, i amb un resultat apreciable a Catalunya amb 16.576 vots i un percentatge del 0,85%, i a les Illes amb 1562 vots y un percentatge del 0,61%. Molt més fluix és el seu resultat al País Valencià, amb 3590 vots y un percentatge del 0,19%.

Esquerra Anticapitalista-Revolta Global i Izquierda Anticapitalista concorria per primera vegada a unes eleccions i obté 25.243 vots, un 0,16%, a tot l’Estat espanyol i 5.111 vots, un 0’26%, a Catalunya; 346 vots, un 0,14% a les Illes; i 2.452 vots, un 0,13% al País Valencià. És un resultat petit, però que, en la seva modèstia, obre les portes per a construir una referència política de l’anticapitalisme organitzat al País Valencià, als Països Catalans i a l’Estat espanyol i que confirma que varis milers de persones estan disposades a donar suport a noves opcions polítiques al marge de les tradicionals. És un bon començament.

El nostre objectiu ha estat que les eleccions del 7 de juny permetessin visualitzar l’existència d’opcions alternatives a l’esquerra oficial centrada en la gestió del sistema per anar donant passes en la construcció d’una alternativa anticapitalista al País Valencià i als Països Catalans. Per fer-ho, l’esquerra valenciana té el repte de buscar aliances i confluències entre les diverses opcions de l’esquerra combativa i anar construint, entre totes i tots, una nova opció alternativa. L’impuls del 7 de juny ens hauria d’ajudar a fer-ho.

Agraïm sincerament la confiança de tota la gent que ens ha votat, als centenars de persones que han participat als comitès de suport i que han treballat molt, i bé, en aquesta campanya i a tots i totes els amics i amigues que ens han transmès il.lusió i ens han donat les energies necessàries per a arribar fins aquí.

La campanya d’Esquerra Anticapitalista hem intentat que fos un exemple de com es pot fer política d’una altra manera, amb activistes dels moviments socials i amb un vincle estret amb les persones que lluiten. Els vots que hem obtingut són el reflex d’aquesta campanya que s’ha perllongat durant 6 mesos, des que vam començar la recollida de les 15.000 signatures per a poder presentar-nos, i són un aval, reduït, però molt valuós, per a encarar les tasques immediates que tenim per davant: l’organització de les resistències socials unitàries front a la crisi, la preparació de la Vaga General que es ve reclamant des de diferents sectors de l’esquerra sindical i social, i la resposta unitària a la Presidència Espanyola de la Unió Europea que comença al gener de 2010 i en la qual hauríem de seguir denunciant que no volem aquesta Europa del capital que intenten imposar-nos.

Perquè per a nosaltres, el 7 de juny ha estat només el començament. Com deien al maig del 68...

No es més que el principi, continuem el combat!

Esquerra Anticapitalista

9 de juny de 2009.


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com