contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 31 de maig de 2009 |
Presentació de la candidatura d’Esquerra Anticapitalista a València


El dissabte 30 de maig s’ha celebrat a València, en el Centre Social Terra de Benimaclet, la presentació de la candidatura d’Esquerra Anticapitalista a les eleccions europees. L’acte ha tingut unes característiques especials, ja que s’ha celebrat conjuntament amb la candidatura d’Iniciativa Internacionalista. Esquerra Anticapitalista va oferir a la candidatura d’Iniciativa- en el moment que aquesta semblava que no anava a ser legalitzada -la possibilitat d’intervenir en el nostre acte de campanya de València. Amb posterioritat, el Tribunal Constitucional va dictaminar a favor de la legalitat de la candidatura d’Inicitiva Internacionalista. No obstant això, a pesar de les noves circumstàncies, les dues candidatures, juntament amb el col·lectiu del Centre Social Terra, vam decidir que era convenient continuar amb l’acte conjunt. Una de les raons fonamentals d’aquesta decisió és la palpable demanda social que en el País Valencià existeix per la convergència en l’acció dels sectors sobiranistes, independentistes i anticapitalistas.

En un local ple de gom a gom i davant més de 100 persones, per part de Esquerra Anticapitalista, van intervenir Esther Vivas, cap de llista de la nostra candidatura i Domingo Villa, candidat i treballador de l’empresa Ford-Almussafes. En representació d’Iniciativa Internacionalista va parlar Luís Ocampo, portaveu general de la candidatura. En la taula van estar també els sindicalistes Francisco González (STM-Iv) i Gonçal Bravo (COS) i el documentalista Pau Soler, pròxims tots ells a posicions anticapitalistas i sobiranistes.

Després d’una intervenció inicial dels dos candidats i de les altres persones presents en la taula, es va procedir a formular- per part de la moderació de l’acte -una sèrie de preguntes que van ser contestades pels presents, després d’això va vindre un torn de preguntes i intervencions del públic. Finalment Luís Ocampo i Esther Vivas van tancar l’acte amb una locució final.

Esther Vivas va exposar les raons que han dut a la constitució de la candidatura d’Esquerra Anticapitalista a les eleccions europees i va explicar els eixos fonamentals de les nostres propostes en matèria d’alternatives a la crisi econòmica, al desastre ecològic, a la consecució del dret a l’autodeterminació i a la sobirania nacional plena dels pobles i a la defensa dels drets de les dones. Va incidir també en la importància que té en aquests moments el treballar per la construcció d’una alternativa política anticapitalista- davant la inoperancia de les formacions actuals de l’esquerra -i que aquesta construcció siga realitzada sobre la base de l’impuls de les lluites i dels moviments socials. La candidata va recalcar que no es tracta de processos incompatibles, sinó justament complementaris i necessaris ambdós. També va insistir Esther Vivas que el veritablement important no eren les eleccions del 7-J sinó “el que vindrà després” el 8-J i el període postelectoral, en el qual s’ha de continuar treballant per impulsar potents moviments socials i per construir la imprescindible alternativa anticapitalista. Les intervencions d’Esther Vivas van ser molt aplaudides pel públic present.

Domingo Villa va explicar la situació existent en aquests moments en Ford, criticant el sindicalisme de concertació realitzat pels sindicats majoritaris i plantejant la necessitat de la lluita com mitjà útil per a imposar solucions a la crisi favorables a la classe treballadora.

Des de Esquerra Anticapitalista valorem com un èxit aquest acte, tant per la nodrida assistència, com per la qualitat de les intervencions i per haver significat un pas avant en la convergència en l’acció dels sectors pròxims a ambdues candidatures.


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com