contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 4 de maig de 2009 | esquerra anticapitalista
30.000 persones per un ensenyament públic i de qualitat a València. Fotos de la manifestació.


La convocatòria de la Plataforma per l’ensenyament públic de vaga i manifestació al País Valencià per al dia 28 d’Abril resulta un èxit rotund

Després de mesos i intents de negociació amb Font de Mora i el Consell, que no han arribat a cap lloc ja que es neguen a acceptar les reivindicacions de la Plataforma per l’ensenyament públic, el passat Dimarts 28 d’Abril el País Valencià va afrontar una jornada de vaga als seus centres de Primària i Secundària. Escoles i instituts, professors i alumnes van fer un gran seguiment de la vaga, que rondava el 70 %.

Mentrestant la televisió pública valenciana parlava d’una completa normalitat als centres educatius, i d’un fracàs de la convocatòria. La manipulació informativa i la censura per part de Canal 9 i el govern valencià del PP de tot alló que els fa front o no els interessa son el pa de cada dia.

Per la vesprada, tres manifestacions a les set de la vesprada a cada capital de província, Alacant, Castelló i València, per cridar a tot pulmó que amb aquesta educació Font de Mora dimissió!

A València, 30.000 persones sortiren de la Plaça Manises i les portes de la Generalitat cap a la Plaça de la verge, Plaça de la Reina, l’Ajuntament, Carrer la Pau i de nou Plaça de la Mare de Deu. Cap a les huit menys quart la Plaça de la Verge continuava saturada sense haver eixit la cúa de la manifestació, que a l’alçada de la Plaça de la reina es creuava amb la capçalera. Mestres, alumnes, estudiants d’universitat...ningú no va faltar a la marxa en defensa de l’ensenyament públic. Com aquesta, eixirem al carrer totes les vegades que facen falta en defensa d’alló públic, va ser el missatge que va quedar patent.


A la mateixa secció:


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea


Per què els bancs i caixes tenen tant interès en l’educació?


STEPV demana a la Conselleria que no aplique les revàlides


Un Decret de Plurilingüisme que no elimina l’exempció al valencià


Así montó Esperanza Aguirre su guerra sucia contra la Marea Verde

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com