contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 4 de maig de 2009 | esquerra anticapitalista
30.000 persones per un ensenyament públic i de qualitat a València. Fotos de la manifestació.


La convocatòria de la Plataforma per l’ensenyament públic de vaga i manifestació al País Valencià per al dia 28 d’Abril resulta un èxit rotund

Després de mesos i intents de negociació amb Font de Mora i el Consell, que no han arribat a cap lloc ja que es neguen a acceptar les reivindicacions de la Plataforma per l’ensenyament públic, el passat Dimarts 28 d’Abril el País Valencià va afrontar una jornada de vaga als seus centres de Primària i Secundària. Escoles i instituts, professors i alumnes van fer un gran seguiment de la vaga, que rondava el 70 %.

Mentrestant la televisió pública valenciana parlava d’una completa normalitat als centres educatius, i d’un fracàs de la convocatòria. La manipulació informativa i la censura per part de Canal 9 i el govern valencià del PP de tot alló que els fa front o no els interessa son el pa de cada dia.

Per la vesprada, tres manifestacions a les set de la vesprada a cada capital de província, Alacant, Castelló i València, per cridar a tot pulmó que amb aquesta educació Font de Mora dimissió!

A València, 30.000 persones sortiren de la Plaça Manises i les portes de la Generalitat cap a la Plaça de la verge, Plaça de la Reina, l’Ajuntament, Carrer la Pau i de nou Plaça de la Mare de Deu. Cap a les huit menys quart la Plaça de la Verge continuava saturada sense haver eixit la cúa de la manifestació, que a l’alçada de la Plaça de la reina es creuava amb la capçalera. Mestres, alumnes, estudiants d’universitat...ningú no va faltar a la marxa en defensa de l’ensenyament públic. Com aquesta, eixirem al carrer totes les vegades que facen falta en defensa d’alló públic, va ser el missatge que va quedar patent.


A la mateixa secció:


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea


Per què els bancs i caixes tenen tant interès en l’educació?


STEPV demana a la Conselleria que no aplique les revàlides


Un Decret de Plurilingüisme que no elimina l’exempció al valencià


Así montó Esperanza Aguirre su guerra sucia contra la Marea Verde


STEPV: El Decret de Plurilingüisme no garanteix l’extensió de l’ensenyament en valencià.


Catalunya: Què està passant a l’educació? Nou curs i vells problemes

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com