contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 24 d’abril de 2009 |
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca a tota la societat valenciana a secundar la vaga i tancament dels centres educatius per al pròxim 28 d’abril de 2009


Com a conseqüència de la negativa assolir compromisos per part de la Conselleria d’Educació davant dels greus problemes que presenta el sistema educatiu valencià, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic s’ha vist obligada a convocar la vaga i el tancament dels centres educatius per al pròxim 28 d’abril de 2009.

La Plataforma considera que els resultats obtinguts en la negociació dels punts del manifest per a la millora de l’ensenyament públic, no han estat concretats per l’administració educativa i, fins a avui, són insuficients, insatisfactoris i inconcrets, i per tant, inacceptables. Aquesta situació és la que ens ha obligat a convocar vaga general del sistema educatiu públic valencià el pròxim dia 28 d’abril, fent una crida a mares, pares, alumnat, professorat i personal d’administració i de serveis perquè secunden aquesta convocatòria i aquest dia, en senyal de protesta, i es paralitze el sistema educatiu en la seua totalitat.

Per tant, la Plataforma reprèn en aquest moment les mobilitzacions que es van ajornar el passat dia 17 de desembre -quan la Conselleria va mostrar la intenció de negociar les reivindicacions del manifest i va desactivar les amenaces al professorat que impartia EpC- ja que l’actitud del Sr. Conseller d’Educació en tot aquest procés contínua sent provocativa, com es pot comprovar fàcilment amb la nova ocurrència d’implantar el xinès mandarí com a optativa en l’ESO i el Batxillerat i, recentment, privatitzant l’Educació Infantil de 0 a 3 anys, sense resoldre de manera directa i negociada amb la comunitat educativa els greus problemes que presenta el nostre sistema educatiu a la Comunitat Valenciana.

Aquesta convocatòria de vaga té com a aspectes més cridaners l’elaboració d’un cartell conjunt, amb el logotip de la Plataforma, i d’adhesius amb el lema “28A VAGA A L’ENSENYAMENT. ATUREM EL SISTEMA EDUCATIU!” i l’elecció del color groc com a representatiu d’aquest moviment social de protesta. Color groc que figurarà en tots aquells anuncis reivindicatius que es publiciten. Al costat d’aquests elements gràfics, complementen aquesta campanya diferents falques publicitàries que s’inseriran en ràdio, TV i premsa escrita.

La Plataforma també ha instat a les Plataformes comarcals, ajuntaments i centres docents a participar en aquesta mobilització, realitzant diferents actes reivindicatius en senyal de protesta, tals com adhesions de Plenaris, Consells escolars municipals i de centre, manifestos de Claustres i AMPEs, tancades, concentracions, accions lúdiques i reivindicatives... i una acció unitària de tots els centres el 23 d’abril, Dia del Llibre i la Cultura. Aquests actes reivindicatius també estaran presents en les Trobades d’Escoles en Valencià, que tindran lloc el pròxim cap de setmana (4 i 5 d’abril).

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic fa una crida, per tant, als pares i mares, alumnat i professorat a fer realitat el lema de la convocatòria i que l’administració valenciana es puga adonar que el sistema educatiu s’atura, els centres escolars estan buits i d’aquesta manera quede palès que la representativitat democràtica del PP en el parlament valencià no dóna carta blanca a l’administració educativa per fer i desfer ocurrències i disbauxes a l’ensenyament públic. Necessitem un sistema educatiu valencià públic, democràtic i de qualitat, i privar-nos d’ell és privar-nos dels nostres drets fonamentals. Totes i tots a la vaga del 28 d’abril.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com