contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 12 de febrer de 2009 | esquerra anticapitalista
Manifest fundacional dels Comitès de Suport a la candidatura d’Esquerra Anticapitalista/Izquierda Anticapitalista a les eleccions europees de juny de 2009.

Una candidatura anticapitalista en les pròximes eleccions europees. Per què no?


Ara més que mai s’ha fet evident que el capitalisme global ha generat unes forces destructives que, en el seu afany per acumular riquesa, provoquen una major desigualtat social i amenacen la supervivència del conjunt de la humanitat i del planeta.

A l’Estat espanyol, els efectes de la crisi són ja innegables. A pesar de la retòrica, la resposta a la crisi del govern de Zapatero va a aprofundir les mesures fiscals regressives, les privatitzacions, obres públiques faraóniques insostenibles i els regals fiscals al gran capital, mentre augmenten l’atur i la precarización de les nostres vides, es deterioren, mercantilizen i privatitzen serveis públics bàsics i es neguen drets socials fonamentals com els d’un habitatge i unes pensions dignes. Es tracta de la mateixa política que s’està adoptant en el marc d’una Unió Europea al servei de les multinacionals i no dels pobles.

Enfront de tots els intents de fer pagar als sectors populars la crisi d’aquest sistema és necessari organitzar la resistència i reforçar les lluites socials, amb criteris unitaris i cercant convergències. Però pensem que la resistència social no basta. És necessària una alternativa política anticapitalista l’única lleialtat de la qual estiga amb les lluites i moviments socials, que mai accepte participar en la gestió del sistema, que sàpia escoltar i aprendre, que meresca confiança. Necessitem una esquerra basada en una perspectiva estratègica de ruptura amb la lògica del capital, la independència respecte a les institucions i als governs social-liberals, el combat contra qualsevol forma d’opressió i dominació per raons de gènere, opció sexual, nacionalitat o cultura, i la ruptura amb l’actual model de producció, distribució i consum.

Aqueixa alternativa no existeix i volem contribuir a construir-la. Sabem que és una tasca arriscada i difícil, que durà molt esforç durant molt de temps i que només arribarà a bon port si convergeixen en ella, des de les seues pròpies experiències, organitzacions i idees, qui ara comparteixen ja les crítiques radicals i les lluites contra aquest sistema, però encara no un projecte polític anticapitalista alternatiu.

Enfront de l’avanç del projecte d’integració europea al servei del capital, i per a imposar polítiques favorables als pobles, necessitem coordinar a escala europea les resistències i alçar una alternativa a l’Europa del Capital. Pensem que és necessari avançar cap a la conformació d’un pol anticapitalista europeu. Els partits majoritaris de l’esquerra, com el PSOE i IU-ICV no serveixen per a aquest propòsit. Necessitem “Altra Esquerra per a Altra Europa”.

En un moment on la crisi copeja fort, és necessari donar un pas endavant, assumint els riscos però també l’esperança a avançar decididament cap a la construcció d’una alternativa anticapitalista: una esquerra combativa i insubmisa construïda en la lluita comuna i la solidaritat entre els i les de baix. Per a avançar per aqueix camí, i des de la ferma disposició a impulsar i donar suport activament les iniciatives i mobilitzacions socials que en els pròxims mesos van, sens dubte, a intensificar-se enfront d’una Europa al servei dels banquers i les multinacionals, Esquerra/Izquierda Anticapitalista en el conjunt de l’Estat espanyol ha decidit presentar-se a les pròximes eleccions europees de juny de 2009 cercant la col·laboració de sindicalistes, activistes i militants independents. Amb aquesta perspectiva ha començat el procés de recerca de les 15.000 signatures de ciutadans i ciutadanes amb dret a vot previstes en la Llei electoral per a les organitzacions que no tenen càrrecs públics. També simbòlicament cerquem la signatura d’immigrants sense dret a vot, per a denunciar les polítiques d’estrangeria i de l’Europa fortalesa.

Per a això impulsem la creació de comitès de suport locals i/o sectorials en el conjunt de l’Estat espanyol que tinguen com objectiu dinamitzar la recerca de les 15.000 signatures necessàries, difondre el projecte de candidatura d’Esquerra Anticapitalista i contribuir a la reflexió sobre el programa i els eixos de campanya que acompanyen a la candidatura. Si vols crear un comitè de recolzament en la teua localitat o àmbit d’intervenció escriu-nos a:
europeas2009@anticapitalistas.org
www.anticapitalistas.org

Una candidatura anticapitalista a les pròximes eleccions europees.
Per què no?


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com