contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 2 de desembre de 2008 |
Davant les detencions a València

Llibertat immediata dels estudiants detinguts!! Prou de repressió contra el moviment estudiantil!!

Comunicat d’Espai Alternatiu-Esquerra Anticapitalista

Les detencions a València de dos estudiants per la policia, un de la Facultat de Dret i l’altre de la de Geografia i Història, donen continuïtat a l’escalada repressiva que es va iniciar amb els desatllojaments de les acampades dels estudiants que se van produir en les dates immediates a la celebració de les eleccions a Juntes i a Claustres.

Quan s’escriu aquest comunicat l’últim estudiant detingut encara es troba a les dependències policials. L’oposició del estudiants de Dret a la celebració de la Junta de la Facultat i la posterior ocupació del Rectorat, semblen haver convençut la policia i els màxims responsables universitaris que l’única forma de posar fi a les accions dels estudiants és mitjançant la repressió directa. Darrera les detencions es troba la voluntat de detectar aquelles persones que de manera més activa estan participant a les lluites i de descarregar la repressió sobre elles. Una forma coneguda des de fa segles de colpejar els moviments reivindicatius que posen en perill l’estabilitat del sistema, representada en aquest cas per les institucions universitàries.

La lluita exemplar que estan desenvolupant els estudiants de la Universitat de València i d’altres universitats de l’estat i d’Europa, basada en l’autoorganització, la democràcia assembleària i l’ocupació del carrer i dels espais universitaris està fent molt de mal als estaments que col·laboren en la implantació del procés de Bolònia. La carta que els rectors han enviat recentment al govern, en la que expressen els seus temors i demanen ajuda, demostra ben a les clares la por que es té al moviment en curs i també a que aquest puga confluir, en una situació de crisi com l’actual, amb altres reivindicacions i lluites de tipus social.

Espai Alternatiu-Esquerra Anticapitalista rebutja enèrgicament les detencions de estudiants, exigint la llibertat immediata del que està encara retingut i el final de la repressió contra el moviment estudiantil, que té com únic objectiu frenar les justes reivindicacions d’aquest per a permetre la implantació a les Universitats del mercantilisme més abjecte. Espai Alternatiu-Esquerra Anticapitalista continuarà donant tot el seu suport a les mobilitzacions dels estudiants i a les accions que es puguen fer per a aconseguir l’alliberament del detingut i el final de la repressió policial.


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com