contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 9 de novembre de 2008 | esquerra anticapitalista
Dia internacional de lluita contra el feixisme i el racisme

Més de 1.500 persones en la concentració contra el feixisme i el racisme. Reportatge fotogràfic.


Més de 1.500 persones s’han ajuntat al llarg del matí a la plaça de la Mare de Deu de València, entre les 12 y les 14 hores, per a protestar contra el feixisme i el racisme. L’acte ha estat convocat per la "Plataforma contra la Impunitat" i tot un seguit d’organitzacions antifeixistes, sindicals, polítiques i culturals.

La concentració ha format part de la campanya internacional llançada des de UNITED en el 9 de novembre, dia internacional contra el feixisme i el racisme. La Xarxa Europea per a l’Acció Intercultural UNITED és una xarxa de ONG’s que treballen en contra del racisme, el feixisme, l’ultranacionalisme i a favor d’immigrants i refugiats. Integrada per més de 560 ongs procedents de tots els països d’Europa que treballen conjuntament en la realització de campanyes, conferències i projectes.

El 9 de novembre de 1938 va ser el primer pas cap a l’extermini, primer dels jueus europeus i immediatament contra tota persona de raça, origen, opció sexual, política o condició social negada pel nazisme.

Diversos panells informatius sobre les activitas feixistes i les seues conseqüències socials i polítiques, realitzats per les diferents organitzacions convocants, han estat exposats en una de les cantonades de la plaça, per a poder ser contemplats per la gent que participava a la concentració i per la gent vianant. Diverses pancartes, entre elles les del grup "Antifeixistes" i d’Espai Alternatiu, s’han penjat als voltants de la concentració.

A l’acte també s’ha reivindicat també la memòria de Guillem Agullò, assassinat fa ja 15 anys pels feixistes.

L’acte ha finalitzat amb la lectura del Manifest fet per dos persones representants de les organitzacions convocants, destacant la crida feta per a que a l’estat espanyol i al País Valencià no ens trobem amb un feixisme que arribe al govern, com als casos d’Itàlia o d’Aústria. Per últim han tingut lloc actuacions musicals de música ètnica i de rap.


A la mateixa secció:


El testimoni impressionant dels periodistes de Público sobre la claveguera de l’estat contra l’independentisme


G4S: cuando la empresa privada vela por tu seguridad


Andalucia: Diez jóvenes en el banquillo de los acusados por bloquear una manifestación ligada a la ultraderecha.


Set persones van a judici per les protestes contra l’AVE a Alacant de l’any 2013


Alacant: En el ayuntamiento el Partido Socialista se une al PP para rechazar una moción de la plataforma ’No som delicte’ pidiendo la absolución de los 7 del AVE.


L’estat espanyol indemnitza un neonazi de Pànzer per la destrucció de les seves armes de guerra


¿Qué pasa si un policía falta a la verdad?


Absolución de los 7 del AVE: concentración y presentación de moción al ayuntamiento de Alacant


Absolución de los 7 del AVE


Las trampas de las reformas de la Ley Mordaza

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com