contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 28 d’octubre de 2008 | esquerra anticapitalista
Més de 13.000 persones en la manifestacions de València, Alacant i Castelló: "Amb aquesta educació, Font de Mora dimissió"


Més de 13.000 persones es manifestaren el dilluns 27 d’octubre a Alacant, Castelló i València, en la tercera de les mobilitzacions convocades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic -integrada pels sindicats STEPV, CCOO, UGT, Federació de pares i mares d’alumnes FAPA-València, Escola Valenciana –Federació d’Associacions per la Llengua, l’associació d’estudiants FAAVEM i les Permanents de Directors de primària i secundaria- sota el lema “AMB AQUESTA EDUCACIÓ, FONT DE MORA DIMISSIÓ”.

A Alacant es manifestaren més de 2.500 persones a Castelló més d’un miler. A València han estat més de 10.000 les persones que s’han manifestat fins la plaça Manises, enfront del Palau de la Generalitat on s’ha llegit el manifest de la Plataforma.

A les manifestacions hi acudiren, a més, partits polítics i diferents entitats cíviques i socials per mostrar el seu suport a la convocatòria i rebuig a la política educativa del govern valencià. L’Espai Alternatiu estigué present a la convocatòria amb una pancarta pròpia.

L’èxit de les mobilitzacions representa una desautorització de la comunitat educativa al conseller, Alejandro Font de Mora, el qual hauria de presentar la dimissió per possibilitar una eixida negociada al conflicte, que s’ha agreujat per l’anunci de la retallada del 25% del pressupost acordat amb les universitats valencianes. De no ser així, les mobilitzacions anunciades continuaran, amb noves concentracions comarcals el dia 10 de novembre, una gran manifestació a València el dissabte 29 de novembre i una vaga general la primera setmana de desembre.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com