contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 3 de juny de 2008 | Antifeixistes
Torrent s’uneix contra els neonazis d’Alianza Nacional


Font: Antifeixistes

La societat civil s’ha unit una vegada més per plantar cara als qui pretenen perturbar la convivència amb el fantasma del racisme. El partit neonazi Alianza Nacional pretenia celebrar una manifestació a la localitat de Torrent contra la immigració, un intent més per cridar l’atenció d’aquest grupuscle marginal, cridant hipòcritament "contra la delinqüència", quan més d’un dels seus militants està forrats d’antecedents penals. Recordem quí està darrere d’AN.

El partit marginal de caire racista i obertament neonazi Alianza Nacional, anuncià dies enrere la celebració d’una manifestació a Torrent contra la immigració, exigint menys delinqûència i més seguretat. Aquest eix temàtic de l’extrema dreta pretén explotar al màxim els darrers episodis ocorreguts a Itàlia i amparats per aquell govern, així com la crisi econòmica que poc a poc va avançant, per tal d’expiar els mals a través del vapuleig constant dels treballadors estrangers.

Aquesta vegada, però, han aconseguit unir a tots els partits polítics i associacions de Torrent en un manifest contra el racisme, així com en la demanda què l’alcaldesa ha fet a Delegació de Govern perquè no autoritze l’acte.

El partit neonazi compta a les seues fileres amb personatges com Pedro Cuevas, homicida de Guillem Agulló, actualment en llibertat i pendent de judici per l’Operació Pánzer, la major operació policial contra l’extrema dreta espanyola, que va permetre desmantellar una organització que poseïa armes de tot tipus, fins i tot un llença-granades. El líder del partit, Juan Manuel Soria, està també implicat al cas Panzer, a més de tindre antecedents penals per extorsionar un capellà. Un altre individu que lidera el partit, Antonio Vicedo Valdés, fou detingut per apologia del genocidi per penjar cartells del III Reich per la ciutat d’Alcoi. AN fou també el partit que convidà al membre del Ku Klux Klan David Duke l’any passat, en un acte que fou boicotejat pels col·lectius antifeixistes i la societat civil, havent-se de recluir al seu local per celebrar-lo, ja que els hotels on havien demanat permís els el van denegar.

Que aquesta gentola dóne lliçons de seguretat i proclames contra la delinqüència no ens produeix altra cosa que riure. A més, el lema de l’anunciada convocatòria per Torrent diu ’por la justícia y el orden’, pel que els recordarem aquestes paraules al judici pel cas Panzer.

Enllaços relacionats

Arxiu de notícies sobre AN

Què és Alianza Nacional

Associacions i partits de Torrent signen un manifest contra el racisme

La alcaldesa solicita a la Delegación de Gobierno que no autorice la marcha xenófoba deTorrent

Terroristes contra el terrorisme

Torrent pide a la Delegación del Gobierno que no autorice una manifestación de extrema derecha contra los inmigrantes convocada en esta localidad


A la mateixa secció:


Solidaritat amb Oriol Junqueras


Alacant (L’Alacantí): Aprobada moció municipal de l’Espai de Trobada per la Llibertat pel compliment real del dret a manifestació.


Delitos de odio: el elixir de la nueva Inquisición. Jaque a la libertad de expresión.


Alacant: Arrenquen el monòlit d’homenatge a Miquel Grau


¿Es posible una justicia progresista en el régimen del 78?


Pérez Royo: ‘Volen aprofitar l’ocasió per esterilitzar l’independentisme’


València: La muixeranga sonríe a los fascistas que cantaban el Cara al Sol a las Magas de Enero ante la pasividad policial y se convierte en la “heroína” de Twitter


Onada repressiva contra la dissidència política a les xarxes


Esto no puede acabar bien nunca: El auto del Supremo por el que se mantiene a Oriol Junqueras en prisión es esperpéntico desde la perspectiva del delito de rebelión.


El delito de rebelión y la criminalización de la desobediencia no violenta

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com