contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 1 de juny de 2008 | Manuel Girón
El Fòrum social de La Vall i l’acció contra els tancaments d’empreses de Novelda: una mateixa lluita


El Fòrum va consistir en meses rodones amb molta participació i debat (9 persones a la mesa d’immigració, 5 persones a la mesa de la dona). L’assistència va ser d’unes 50-60 persones.

A la mesa d’immigració, es va denunciar el "contracte" d’immigració proposat pel Govern Valencià i els maltractaments als Centres d’acollida d’immigrants. L’excepció va ser la d’una representant d’una agrupació de persones de Rumania, qui va recolçar la proposta del govern valencià. A la mesa sobre la situació de la dona es va denunciar la insuficiència i les deficiències reals de l’actual legislació sobre l’avortament (entre altre es posà l’exemple d’una negativa a fer un informe a l’hospital de Sant Joan d’Alacant); es va parlar dels avanços i els entrebancs en matèria de legislació sobre la prevenció de la violència contra la dona; de les desigualtats salarials i es va debatre sobre el tema de la prostitució; es van projectar videos sobre la discriminació de la dona aymarà a Bolivia i sobre la situació d’esclavatge de les maquiladores a centreamèrica. Van participar representants d’organitzacions d’immigrants i representants de Amnistia Internacional, CCOOPV, l’Assemblea de Dones d’Elx i ACSUR Las Segovias.

L’activitat d’enguany va ser autofinanciada. El fòrum va permetre fer contactes entre les persones participants.

La discussió després dels actes va consistir en trobar formes de com continuar i progresar. Es va quedar en la necessitat de mantenir els fòrums locals i, ja que cal reforçar els contactes entre les organitzacions socials, es proposaren dos tipus d’activitat possibles a nivell de país: fer un taller de formació/discussió i un acte a nivell de país (encara que no se’n van fixar els continguts ni la forma concreta d’organització).

El fòrum social d’Elx comentà l’acte previst pel dia 20 d’octubre amb Carlos Taibo. Carlos Taibo podria també fer un acte el dia 21 a Alacant / Mutxamel.

El mateix dia del Fòrum, a Novelda una gran manifestació i el tancament del comerci va expresar el rebuig popular i de les treballadores i dels treballadors de les polítiques especulatives neoliberals que són darrere del tancament d’empreses del marbre. Un col·lectiu d’organitzacions van proposar la constitució d’un front d’esquerres antineoliberal contra els tancaments (del text del seu manifest: "No val dir que açò és un problema de tots, NO, els responsables són les transnacionals, la banca i el capital especulatiu, que volen guanys sense importar-les per a res les persones ... i els grups polítics que defensen i apliquen les mesures econòmiques, polítiques i socials perquè aquesta gentola siga acumulant beneficis d’escàndol ... És el moment de la solidaritat i de la unitat d’acció ... No podem conformar-nos amb uns acomiadaments "dignes" ... Cal posar a debat i plantejar-se, democràticament i de forma assembleària, diverses formes de lluita. des de l’exigència d’una readmissió dels treballadors mitjançant una vaga general, fins al control obrer de les factories afectades").


A la mateixa secció:


Otra vez quieren que olvidemos el origen de este terrorismo


Malos tiempos para el antimilitarismo


Beethoven al G-20 i disturbis a Hamburg


Miles de personas se manifiestan contra el CETA en Madrid


El CETA destruirá puestos de trabajo (diga la Comisión Europea lo que diga)


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com