contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 24 d’abril de 2008 |
25 d’abril: Malgrat l’embraviment de la dreta monàrquica, tornem a reivindicar...

Fora el Borbó!! Per la República!! Autodeterminació!!

Declaració d’Espai Alternatiu

Com victoriosos s’alçaren els penons i estendards borbònics en 1707, de la mateixa forma s’alcen ara al nostre país les banderes de la dreta. Sense cap vergonya ni mala consciència la terra és sotmesa a depredació brutal per exèrcits de mercaders armats amb màquines d’obra i canons que escupen formigó. Les tropes destructores troben molt poca resistència i són saludades festivament i alegre per la burgesia especuladora i per una part de la ciutadania satisfeta de tenir un treball, que les atorguen el seu vot un comici després d’altre. Els batallons esquerrans que haurien d’enfrontar-les es troben dispersos i amb molt poca iniciativa, fent sovint genuflexions servils davant els triomfadors. El desànim s’estén entre tota aquella gent que no vol ser esclava dels ídols borbònics i mercantils.

Una descripció com l’anterior fotografia el País Valencià d’aquests moments: una economia basada en la rajola, el formigó i l’especulació immobiliària, que motiva el clientelisme aferrissat d’una part de la població, però que ja ha entrat en crisi. Un suport ciutadà majoritari al PP, que ha tornat ha guanyar les eleccions, augmentant la seua diferència respecte de l’esquerra institucional. Una esquerra que no ha sabut estar a l’altura de les circumstàncies, ni defensar el País i que es manifesta incapaç de fer front a un PP embravit, que ara mateix fins i tot es permet el luxe de tirar-li en cara al PSOE les incoherències de la seua política hidrològica, tornant a demanar el transvasament de l’Ebre.

Tot això, però, no ha de ser motiu per a no tornar a reivindicar, aquest 25 d’abril, el final del poder de la monarquia borbònica sobre les nostres terres, la nova instauració d’una República que ens va ser furtada violentament pel feixisme i el dret a l’autodeterminació, que ens correspon com poble lliure. Reivindicarem tot això una vegada més, sense callar, ni acovardir-nos, ni donar-nos per gent vençuda, que és el que voldrien els botiflers que ens governen.

L’Espai Alternatiu s’ha marcat com objectiu primordial contribuir a la reconstrucció de l’esquerra anticapitalista al País Valencià, que és quelcom imprescindible per a aconseguir superar l’actual situació de dretanització política. Serà un procés lent, que ha de produir-se no des de les cúpules polítiques, sinó des de les bases de les organitzacions, des de les lluites, les resistències i els moviments socials. Un procés realment obert, que llance a l’abocador de la història les rèmores i els vicis del passat. Per a poder ajudar a empentar-lo l’Espai vol fer-se fort ell mateix, vol créixer i consolidar-se política i organitzativament.

Tenim diverses activitats previstes des d’ara fins a l’estiu entre les quals es troben un acte en commemoració dels fet de Maig del 68 a França i la preparació dels Campaments Internacionals de Joves Revolucionaris que enguany es celebraran a Girona. Els actes es faran sobre meitat de maig, us informarem de les dates exactes a través de la nostra web.


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Declaració Espai 25 d’Abril
PDF - 158.7 kB , 0 x 0 pixels
 
Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com