contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 22 de gener de 2008 | esquerra anticapitalista
Comunicat d’Espai Alternatiu

Contra el tancament de les empreses LAM 5 i 12 de Novelda


Espai ALternatiu del Vinalopó Mitjà de Novelda vol a expressar la seua solidaritat, al grup de treballadors i treballadores de LAM 5 y 12 de Levantina Asociados y Minerales, en la seua lluita per frenar el tancament dels dues fàbriques i la més que dubtosa recol·locació de tots els treballadors i treballadores.

Donem tot el nostre suport als treballadores i al representants sindicals i ens felicitem de la victòria parcial que els treballadors ham aconseguit amb la reconsideració de la Multinacional de mantindre els drets de la plantilla en LAM 5.

Espai Alternatiu sempre ha denunciat la pràctica habitual, del poder empresarial, plasmat en les polítiques neoliberals de concentració i centralització de capital en oligopolis, multinacionals i altres estructures que allunyen la gestió empresarial del centre de treball i que obeeixen a interessos purament cobejosos i lucratius. La conseqüència immediata són les recol·locacions, on pel camí es queden molts dels treballador; el tancaments d’empreses, com va passar en SEAT Catalunya i que va deixar molts treballadors i les seues famílies sense futur; i altres pràctiques més subtils però no menys nocives, com la que va provocar la crisis del sector del calçat als nostres veïns d’Elda, Monóvar, Elx. Ara l’estem patim a casa.

Advertim a la ciutadania que aquest és un fenomen que s’anirà produint, si no el frenem entre tots, cada volta en més intensitat perquè és un component fonamental del procés neoliberal que s’està portant a terme a escala mundial.

Només cal la denuncia i la mobilització dels afectats, i anar caminant per capgirar les polítiques que afavoreixes estos processos roïns pels treballador encetant pràctiques més centrades en el benestar dels ciutadans i no en el lucre pel lucre d’uns pocs.

L’exemple a seguir és el dels nostres companys de LAM 5 que junts, organitzats al voltant dels sindicats i amb la mobilització han aconseguit frenar les intencions de la Multinacional i mantindre, en principi, els drets de la plantilla.

Des de Espai Alternatiu sabeu que teniu un aliat en esta batalla i una vegada més, felicitats per l’aconseguit fins ara.

Espai Alternatiu del Vinalopò Mitjà.


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com