contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 22 de gener de 2008 | esquerra anticapitalista
Comunicat d’Espai Alternatiu

Contra el tancament de les empreses LAM 5 i 12 de Novelda


Espai ALternatiu del Vinalopó Mitjà de Novelda vol a expressar la seua solidaritat, al grup de treballadors i treballadores de LAM 5 y 12 de Levantina Asociados y Minerales, en la seua lluita per frenar el tancament dels dues fàbriques i la més que dubtosa recol·locació de tots els treballadors i treballadores.

Donem tot el nostre suport als treballadores i al representants sindicals i ens felicitem de la victòria parcial que els treballadors ham aconseguit amb la reconsideració de la Multinacional de mantindre els drets de la plantilla en LAM 5.

Espai Alternatiu sempre ha denunciat la pràctica habitual, del poder empresarial, plasmat en les polítiques neoliberals de concentració i centralització de capital en oligopolis, multinacionals i altres estructures que allunyen la gestió empresarial del centre de treball i que obeeixen a interessos purament cobejosos i lucratius. La conseqüència immediata són les recol·locacions, on pel camí es queden molts dels treballador; el tancaments d’empreses, com va passar en SEAT Catalunya i que va deixar molts treballadors i les seues famílies sense futur; i altres pràctiques més subtils però no menys nocives, com la que va provocar la crisis del sector del calçat als nostres veïns d’Elda, Monóvar, Elx. Ara l’estem patim a casa.

Advertim a la ciutadania que aquest és un fenomen que s’anirà produint, si no el frenem entre tots, cada volta en més intensitat perquè és un component fonamental del procés neoliberal que s’està portant a terme a escala mundial.

Només cal la denuncia i la mobilització dels afectats, i anar caminant per capgirar les polítiques que afavoreixes estos processos roïns pels treballador encetant pràctiques més centrades en el benestar dels ciutadans i no en el lucre pel lucre d’uns pocs.

L’exemple a seguir és el dels nostres companys de LAM 5 que junts, organitzats al voltant dels sindicats i amb la mobilització han aconseguit frenar les intencions de la Multinacional i mantindre, en principi, els drets de la plantilla.

Des de Espai Alternatiu sabeu que teniu un aliat en esta batalla i una vegada més, felicitats per l’aconseguit fins ara.

Espai Alternatiu del Vinalopò Mitjà.


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com