contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 14 d’agost de 2003 | L’Avanç
La contaminació per ozó a l’interior de Castelló dobla en sis mesos la màxima anual permesa per la llei


La Plataforma No a la Contaminació ha denunciat que la polució per ozó és "escandalosa".Segons les dades de la Conselleria de medi ambient , la contaminació per ozó a les comarques de Castelló és superior a la permesa per la llei. Durant els sis primers mesos de l’any, l’umbral de contaminació s’ha superat a Vallibona (en 62 ocasions) Vilafranca del Maestrat (43) Morella (33) i Sant Jordi (32). Cal tenir en compte que el màxim anual permès és de 25 superacions, i que les dades es refereixen només a sis mesos.

Si en comptes de tindre en compte el nivell de contaminació legal, ens fixem en l’umbral de protecció de la salut, el límit el superaria Valibona en 154 ocasions, seguit per Sany Jordi (91) Morella (85) Coratxar (60) Grau de castelló (41) i Onda (22)
seguido por la de San Jordi, con 91 y Morella con 85. Recordem que les dades es refereixen només al sis primers mesos de l’any.
La contaminació per ozó té greus efectes sobre la salut humana tal com s’explica en aquestaweb .
Segons La Plataforma No a la Contaminació, l’orígen dels elements desencadenants de l’ozó prové de l’àrea industrial de la zona de la Plana de Castelló, i es traslladada pel vent cap a l’interior. "La tèrmica, el polígon químic d’El Serrallo i les indústries esmalteres i atomitzadores, generen grans quantitats de NOx als seus forns i xemeneies, així com a llurs plantes de cogeneració. D’aquesta manera s’explicarien els alts índexs que es registren a les hores nocturnes a Vallibona, després de deu dies seguits de vents totalment dominants de SSE, es mantenen nivells constants entre 130 i 160 mg/m3, fins i tot de nit arriben a augmentar respecte al dia, quan, en condicions normals, la generació d’ozó es produeix normalment amb llum solar i calor", assenyala la plataforma, que destaca també que "la mitja diària de contaminació per ozó és més elevada i pristent a les comarques de l’interior de Castelló que a ciutats com Barcelona o Madrid".


A la mateixa secció:


El dilema de un pueblo de Kenia devastado por la sequía: deforestar o morir


Nada que hacer: el Ártico ya nunca volverá a congelarse


23 Conferencia de la convención marco de las Naciones Unidas sobre el clima acaba de terminar (COP23): de la brecha al precipicio


Alacant: Vecinos del Puerto exigen cese actividad graneles y al Consell que presione al Gobierno para naves cerradas.


Una implosión mayor y más rápida que en nuestras peores pesadillas


Advertencia de la Comunidad Científica Mundial a la Humanidad: Segundo Aviso


La política forestal y el deterioro climático, factores clave en los incendios de Galicia, Asturias, León y Portugal


Ciclones, cambio climático y especulación inmobiliaria: el caso Harvey


Antropoceno, capitalismo fósil, capitalismo verde, ecosocialismo: ¿Dónde está la salida?


La Conselleria de Mediambient incumple sus propios programas de inspección

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com