contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 11 de febrer de 2006 | esquerra anticapitalista
Davant del debat i la votació de la directiva Bolkestein: Donem suport a les mobilitzacions en defensa dels serveis públics i contra les polítiques neoliberals.

Declaració d’Espai Alternatiu

A pesar de les creixents manifestacions de malestar popular que s’han anat expressant en moltes parts d’Europa després del No al Tractat Constitucional en els referèndums francés i holandés, la Comissió Europea i els "lobbys" empresarials seguixen fent oïdes sordes al rebuig de les seues polítiques i pressionen de nou a favor de donar més passos avant en la "liberalització" del mercat de serveis i de la força de treball. Bona prova d’això ha sigut el rebuig en la Comissió del Mercat Interior i Protecció al Consumidor del Parlament Europeu, el passat 22 de novembre, d’esmenes que tractaven de pal·liar o atenuar el contingut ultraliberal de la directiva "relativa als serveis en el mercat interior", coneguda com a directiva Bolkestein. Ens trobem davant d’una verdadera provocació que no ha de quedar sense resposta a escala europea.

El pròxim 14 de febrer va a entrar en el Parlament Europeu el debat en primera lectura d’aquesta directiva i un ampli ventall de forces socials, sindicals, polítiques i ciutadanes es concentrarà el dissabte 11 de febrer a Estrasburg per a protestar contra eixe projecte. En l’estat espanyol s’anuncien també accions i manifestacions unitàries durant eixos mateixos dies. Des d’Espai Alternatiu cridem a recolzar totes aquests iniciatives, ja que és molt el que està en joc.

En efecte, es tracta d’una directiva que, podent aplicar-se a uns serveis que representen el 70 % del PIB comunitari, estableix el "principi del país d’origen", segons el qual les empreses de serveis en la UE hauran de complir únicament els requisits del país d’origen on radique la seua seu social; els altres Estats membres en què actuen o subministren els seus serveis, no podrien imposar restriccions, normes o controls de cap tipus. S’obriria així la veda perquè qualsevol empresa, canviant la seua seu de país o creant una oficina fantasma on millor li convinga, puga evitar les lleis, normes i restriccions que en el pla salarial, d’horaris de treball, estàndards de consum o protecció ambiental existisquen on es "desplace". El "dumping" social i ambiental, que està afavorint ja les "deslocalitzacions" de les multinacionals, s’estendria així a moltes mitjanes i xicotetes empreses sense que puguen alliberar-se d’eixa carrera els serveis anomenats"d’interés general", o siga, l’educació, l’atenció sanitària, la cultura.... És el moment de parar eixa directiva i de denunciar el frau que suposa la continuació d’unes polítiques que no farien més que acostar-nos a un "model" nord-americà cada vegada més impopular!

Aquesta directiva s’inserix, a més, dins de l’Acord General sobre Comerç de Servicis (AGCS) que l’OMC seguix volent portar avant a escala mundial, amb la clara intenció d’obtindre una elevació progressiva de la liberalització dels serveis i sense que cap sector -com la sanitat i l’educació- estiga exclòs a priori. Un lloc web (http://www.stopbolkaquestin.org ) arreplega des de fa temps adhesions a aquesta campanya en defensa d’uns serveis públics de qualitat, dels drets dels treballadors, del medi ambient i dels consumidors en general. És el moment d’intensificar iniciatives com aquesta i de forçar un canvi de rumb que contribuïsca a preparar en millors condicions l’IV Fòrum Social Europeu que s’ha de celebrar a Atenes del 4 al 7 de maig d’enguany. El precedent de la mobilització el passat 16 de gener dels treballadors portuaris de la UE, que va aconseguir el rebuig del Parlament Europeu a la directiva sobre la liberalització del seu sector, constituïx un exemple del camí a seguir.

RETIRADA IMMEDIATA DE LA DIRECTIVA BOLKESTEIN!

NO A L’EUROPA DEL "DUMPING" SOCIAL I AMBIENTAL!

UNA ALTRA EUROPA ÉS POSSIBLE!


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com