contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 11 de febrer de 2006 | Miquel Garcia
15 febrer 2006: Tercer aniversari de les manifestacions mundials contra la guerra


El 15 de febrer del 2003 es produïa la major manifestació mundial de tota la història en oposició a les intencions dels EEUU d’envair L’Iraq.

Ho podem llegir en "Wikipedia. L’Enciclopèdia lliure": "El 15 de febrer de 2003 va tenir lloc la major de les manifestacions [contra la guerra], consegint-se la major mobilització mundial en la Història. Milions de persones van eixir als carrers en moltes ciutats, encapçalades per Roma amb 3 milions de manifestants.(veure taula) Cap destacar el ball de xifres, quant al nombre de manifestants en les principals ciutats dels països els governs dels quals van donar suport a la invasió. Va ser molt gran la diferència entre les dades oficials donades per les administracions i les donades pels convocants; cadascun defensant els seus interessos. Un clar exemple és Madrid, on el nombre de manifestants va ser molt superior als 600.000 oficials, encara que és molt possible que no arribaren als 2 milions de persones segons els convocants, sent una xifra mitja la dada real. La taula adjunta mostra les dades oficials".

De forma més "militant" CSCA-web deia: "Milions de ciutadans en tot el planeta han manifestat la seua rotunda oposició a la guerra contra L’Iraq en una jornada que podem qualificar d’històrica. Cal destacar l’amplitud de les protestes del 15-F a Espanya, Gran Bretanya i Itàlia, i la manifestació de Nova York. Podem afirmar a la llum de les dades que les 82 manifestacions realitzades en totes i cadascuna de les 17 comunitats autònomes espanyoles han estat, en el seu conjunt, les que han reunit a un major nombre de manifestants de quantes s’han realitzat en el món, i suposen una seriosa i contundent resposta a la política bel·licista del govern d’Aznar, manifestada per la ministra Palacio en el Consell de Seguretat el dia anterior".

Resulta d’allò més convenient fer memòria de les xifres de gent assistent a les manifestacions, en l’estat espanyol i a nivell mundial.

Encara que no ho semble, només han passat 3 anys des dels fets relatats. En aquest temps s’ha produït la invasió de L’Iraq per les forces dels EEUU, de Gran Bretanya i altres països aliats (entre els quals es trobava inicialment Espanya), dos atemptats terroristes de gran magnitud en estreta relació amb la invasió (encara que hi haja gent obstinada en negar-ho) el 11-M del 2004 a Madrid i el 7-J del 2005 a Londres, el manteniment de l’ocupació de L’Iraq amb la constant presència de 150.000 efectius (només a càrrec d’EEUU i sense contar les forces del Regne Unit i altres aliats), la demostració de la incapacitat dels ocupants per a "pacificar" L’Iraq a pesar fins i tot de les "cessions parcials de poder" realitzades amb motiu de les eleccions presidencials primer i legislatives després, el relatiu fracàs-en conseqüència -en l’objectiu perseguit per l’administració Bush a l’agredir Afganistan i L’Iraq, consistent a controlar de manera directa i estable els recursos energètics de la zona (aquest control dels recursos resulta impossible en la situació de crisi contínua que travessen ambdós països ocupats), la caiguda del govern Aznar en l’estat espanyol i la lenta però constant deterioració de la credibilitat de l’administració Bush en els EEUU i de Blair a Gran Bretanya, a cavall dels costos de la guerra, els soldats morts i els escàndols sobre les mentides per a justificar la guerra...

Jornada de mobilització internacional contra l’ocupació de L’Iraq, 18 de març

L’Assemblea de Moviments Socials del FSM reunida recentment a Caracas (Veneçuela), acaba de realitzar la següent crida:

Contra la Guerra i les Ocupacions: No més guerres, la pau és l’única solució!

Demandem la immediata i incondicional retirada de les tropes estrangeres de L’Iraq i la fi de la privatització dels seus recursos energètics.

Ens neguem a acceptar l’ocupació de territoris per tropes estrangeres i, en conseqüència, demanem una fi de l’ocupació Israeliana en Palestina i la creació d’un Estat Palestí independent.

Ens oposem a les amenaces d’ocupació de Síria, Iran i de països d’Amèrica Llatina a través del Pla Colòmbia, bases militars i altres mitjans i a l’ús del bloqueig econòmic com arma de guerra, tal com el qual exerceix EEUU contra Cuba.

Exigim el desarmament i l’eliminació d’armes nuclears i de les armes de destrucció massiva.

Demandem respecte als drets humans, les llibertats civils i la fi de la tortura, els segrests, les detencions il·legals, així com el de les presons secretes.

Cridem, a tots i totes, a mobilitzar-se el 18 de març 2006 en una jornada de protesta global contra l’ocupació de L’Iraq com part de la campanya global que es mantindrà mentre no es retiren les tropes extragueres de L’Iraq.

Cridem, també, a la conferència que se celebrarà al Caire (Egipte) contra l’hegemonia dels EEUU i l’ocupació a L’Iraq del 24 al 27 de març de 2006.


A la mateixa secció:


Otra vez quieren que olvidemos el origen de este terrorismo


Malos tiempos para el antimilitarismo


Beethoven al G-20 i disturbis a Hamburg


Miles de personas se manifiestan contra el CETA en Madrid


El CETA destruirá puestos de trabajo (diga la Comisión Europea lo que diga)


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com