contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 21 de març de 2005 | Antonio Arnau i altres
20-M, Dos anys després de l’invasió de L’Iraq


La destrucció i la mort s’han ensenyorit de L’Iraq. Semblen una dada de la realitat, tot just un minut més en els telediaris, que procurem mirar sense veure, sense entendre, perquè no ens dolga en el cor. Però cal veure i sentir l’horror de l’injust. Hem de recordar amb Hemingwey que «les campanes sempre dobleguen per tu», totes i cadascuna, i que són més de cent mil les raons per a seguir cridant: Prou d’ocupacions, d’agressions a la sobirania dels pobles, que es retiren les tropes invasores ja!

El 19 de març es compleixen dos anys de "Commoció i Paüra", l’operació programada des de la Casa Blanca sobre L’Iraq, que va rebre en els carrers de tot el planeta la repulsa de milions de manifestants per la pau. Avui torna a ser jornada internacional de lluita contra la guerra, convocada a Europa pel fòrum Social Europeu i, en tot el món, pel v Fòrum Social Mundial de Porto Alegre. Novament la ciutadania exigeix la fi de totes les ocupacions, des de L’Iraq a Palestina, reivindicant el dret a la vida i la sobirania dels pobles. Novament la ciutadania exigeix que els multimilionaris pressupostos militars es dediquen a promoure el desenvolupament, l’alimentació, la salut, l’educació, l’ocupació, l’habitatge.

Fa un any denunciàvem pels carrers de València l’horror de l’agressió i les mentides de la guerra, les quals pretenien encobrir la injusta i il·legal agressió, i en les quals avui ja ningú creu: no hi havia armes de destrucció massiva. Avui devem denunciar les mentides de l’ocupació, la insídia que encara que va ser un error entrar, ara les tropes ja no poden anar-se sense desestabilitzar encara més el país. L’horror roman.

La presència indesitjada de les tropes invasores és la que provoca el creixement continu de la violència. Mentre romanguen en el país és impossible la reconstrucció i la democràcia i, en canvi, augmenten la radicalització religiosa i els conflictes ètnics, culturals o nacionals, que condueixen a la inviabilitat de L’Iraq i al seu desmembrament. Saludem la retirada de l’escenari bèl·lic de les tropes espanyoles, de les d’Holanda, de les d’Ucraïna i vesperem que aviat també les de Polònia, Itàlia i altres països.

El govern dels EE UU segueix tenint el control de L’Iraq, de la seva economia i el seu petroli. Les catorze bases militars permanents que està construint il·luminen el seu desig de mantindre’s en la zona. Alertem sobre el risc anunciat de la fugida cap a avant, de la catastròfica bogeria que suposaria complir les amenaces sobre Iran o Síria, sota excuses en les quals ja ningú pot creure.

És sabut que el govern dels EE UU es mou per la pretensió d’afermar i ampliar el seu domini com superpotència. Enfront d’això és necessari que se’n vagin les tropes... i els assessors, que han hipotecat el futur de L’Iraq mitjançant un estricte pla d’ajustament amb el FMI, que li permetrà pagar la immensa i injust deute i, a més, les compensacions que el poble iraquià segueix pagant per la invasió de Kuwait. Amb tot el sofriment ja causat al poble de L’Iraq, i el que encara li espera, és legítim preguntar-se qui deu a qui?

El Fòrum Social de València, les organitzacions que el componen, expressa el seu rebuig a la guerra, demana la retirada de les tropes d’ocupació i la restitució immediata de la seva sobirania al poble de L’Iraq.


Signen també Vicent Garcés, Adelia Gori, Eva Hernandez, Celes Navarro, Albert Sansano, membres del Fòrum Social de València


A la mateixa secció:


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street


Frente a la dictadura de la UE: ¿habéis dicho... "revolución"?


La Unión Europea supera la primera barrera en la ratificación del CETA


Paraísos fiscales y "secreto comercial": La impunidad de la gran delincuencia financiera


Profesoras/es de derecho de 24 países europeos firman declaración jurídica sobre la protección de inversiones en el TTIP y el CETA


"No somos más que carne de cañón para el Estado, las corporaciones y los bancos". Entrevista a Vincent Emanuele, exmarine de EEUU y veterano de la guerra de Irak.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com