contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 6 de setembre de 2004 | esquerra anticapitalista
Davant la matança de Beslan a Osetia del Nord

Comunicat d’Espai Alternatiu

La massacre perpetrada per les forces al servei de Putin en l’escola de Beslan en Osetia del Nord revelen altra vegada, com ja va ocórrer en el teatre Dubrovka de Moscou, els mètodes brutals que empra el nou dèspota rus per a respondre a les accions desesperades de grups armats que lluiten contra l’ocupació russa a Txetxènia.

Perquè, si bé no es pot justificar en cap cas el segrest de centenars de persones, entre elles molts nens i nenes, víctimes innocents del desenllaç d’aquest conflicte, seguim estant convençuts que no serà per la força com podrà atallar-se les causes profundes d’aquestes accions. La negativa a qualsevol negociació amb els segrestadors per part de Putin i de les autoritats de la zona i el cost enorme en vides humanes que ha significat la via ràpida empleada per a resoldre la situació creada pels segrestadors no faran més que fomentar noves accions de resposta en el futur.

La utilització per part de Putin de la "guerra global contra el terror" com excusa per a propiciar semblant matança ha trobat ràpidament el suport del major terrorista internacional, George W. Bush, i fins i tot la "comprensió" per part de la majoria dels governants de la Unió Europea. Es recompon així la "Santa Aliança", parcialment afeblida per la guerra de L’Iraq, entre EEUU, la UE i Rússia, amb la gaubança previsible de Sharon i la discreció consegüent dels líders d’altres grans potències.

Urgeix una resposta solidària amb el poble txetxé i amb les veus que dintre de la societat russa s’aixequen cada vegada amb més eco per a denunciar les mentides d’Estat que, com les d’Aznar, està difonent Putin i exigir una solució política i negociada al conflicte txetxé que condueixi al lliure exercici del seu dret a l’autodeterminació.


Espai Alternatiu
5 de setembre de 2004.


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com